Który przekaźnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.Wkładam klucz do stacyjki,przekręcam raz(ok)drugi raz włączam zapłon zapalają się kontrolki tak jak zawsze ale jednocześnie zaczyna się odzywać któryś przekaźnik przy bezpiecznikach i nie mogę odpalić samochody(nic nie kręci kompletna cisza) .Wyjmę kluczyk i tak jeszcze słychać (to takie pykanie jak włączony kierunkowskaz)przekaźnik przez 30 sekund i dopiero się wyłącza.Który to może być przekaźnik?

To nie przekaźnik bo wyjąłem wszystkie dalej to samo coś gdzieś tam pipczy nawet jak zamknę samochód.Czyżby to było vzwiązane z alarmem???ale powinien chociaż kręcić rozrusznik a tu nic cisza...

immo masz??

Cytat:
2008-11-09 18:01:36, Magik123 pisze:
immo masz??

Mam ale jest sprawne.Ostatnio naprawiałem zamek w drzwiach i klijent nie założył mi takiego plastiku z 3ma kabelkami na zamek to jest chyba od alarmu.Musiało się tam coś na dołach przestawić taki plastik.Teraz rozebrałem drzwi i wziołem ten plastik przesunołem w drugą stronę i zaczął mi kręcić rozrusznik ale nie pali.

Miałem podobnie,tzn nie reagowal kompletnie na probe odpalenia. Sprawdz kostke ktora jest kolo aku, laczy stacyjke z rozrusznikiem U mnie raz palil raz nie,okazalo sie ze ta kostka jest juz tak zasniedziala ze nie bylo przejscia. Wywalilem ja i dalem zwykla kostke elektryczna tak skrecana,owinolem dokladnie wszystko tasma izolacyjna i problem z glowy

Zastanawia mnie to pykanie o ktorym mowisz,ale nie zaszkodzi jak sprawdzisz to polaczenie o ktorym mowie

[ wiadomość edytowana przez: Sjepka dnia 2008-11-09 19:24:43 ]

Cytat:
2008-11-09 19:23:14, Sjepka pisze:
Miałem podobnie,tzn nie reagowal kompletnie na probe odpalenia. Sprawdz kostke ktora jest kolo aku, laczy stacyjke z rozrusznikiem U mnie raz palil raz nie,okazalo sie ze ta kostka jest juz tak zasniedziala ze nie bylo przejscia. Wywalilem ja i dalem zwykla kostke elektryczna tak skrecana,owinolem dokladnie wszystko tasma izolacyjna i problem z glowy Zastanawia mnie to pykanie o ktorym mowisz,ale nie zaszkodzi jak sprawdzisz to polaczenie o ktorym mowie [ wiadomość edytowana przez: Sjepka dnia 2008-11-09 19:24:43 ]

Raczej to nie to bo rozrusznik już kręci i przestało już pykać.Przestała już mrugać dioda po zamknięciu autka a powinna.Teraz tak się zastanawiam czy nie pomyliłem się przy wkładaniu przekaźnika czerwonego na pomarańczowe miejsce bo są obok siebie ale to dopiero jutro.

Przekaźniki są na miejscu,już nie wiem co to może dalej być

Cytat:
2008-11-09 21:07:35, Tomek78 pisze:
Przekaźniki są na miejscu,już nie wiem co to może dalej być

Znalazłem dzisiaj po lewej stronie na podłodze przy wycieraczce dwa bezpieczniki 30A i przymocowany wyżej na boku jeden 10A połączony z przekaźnikiem(on jest od anteny wysuwanej do radia). Kto mi powie od czego są te dwa 30A ?

Jak odłączyć auto alarm fabryczny bo coś mi nie działa (centralka działa)i on chyba odłączył iskrę na świece i dlatego nie chce mi zapalić autko.
Czy ktoś wie co to za 2 bezpieczniki 30A o których wspomniałem wcześniej?

Cytat:
2008-11-10 19:56:46, Tomek78 pisze:
Jak odłączyć auto alarm fabryczny bo coś mi nie działa (centralka działa)i on chyba odłączył iskrę na świece i dlatego nie chce mi zapalić autko. Czy ktoś wie co to za 2 bezpieczniki 30A o których wspomniałem wcześniej?

fabryczny ? aaa masz taki malutki, maciupki kluczyk ???

Cytat:
2008-11-10 20:30:42, Niker pisze:
fabryczny ? aaa masz taki malutki, maciupki kluczyk ???

nie

Już autko naprawione co było;
1.alarm odcią zapłon
2.automatyczny wyłącznik od pompki paliwowej
Nawet nie wiedziałem że takie coś jest on się włącza i odcina paliwo przy stłuczce ami się włączył na dołach.

Już autko naprawione co było;
1.alarm odcią zapłon
2.automatyczny wyłącznik od pompki paliwowej
Nawet nie wiedziałem że takie coś jest on się włącza i odcina paliwo przy stłuczce ami się włączył na dołach.