Smoła na lakierze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy może ktoś z Klubu walczył ze smołą na lakierze? Ostatnio na trasie były roboty drogowe i została mi pamiątka na lampach, szybie i masce...

Witam - posmaruj na noc margaryną i rano powinno zejść!Stary i sprawdzony sposób!!!!Powodzenia!!!

Albo benzyna ekstrakcyjna

Pasta Tempo

Są specjalne preparaty do tego na stacjach, ale możesz spróbować wcześniej benzyną ekstrakcyjną, albo rozpuszczalnikiem nitro (tylko przy rozpuszczalniku musisz najpierw zrobić test, czy lakieru nie zniszczy).

Spokojnie rob benzyna ja u siebie tez tak mylem cale doly drzwi i blotnikow przednich, pozniej wytrzyj i przemyj woda z dodatkiem jakiegos szamponu lub plynu.

Nigdy w zyciu nitro!
ON albo opal jest do tego idealny.

Też proponuje paste lekkościerną miałem na samochodzie pochlapane tym od konserwacji podłogi (zapomniałem jak to się nazywa ;p) i elegancko zeszło. A macie jakąś metode na silikon (nie wiem jaki) z szyby i lakieru bo ktoś upaprał i nie moge sobie z tym poradzić próbowałem już benzyną, denaturatem, octem, rozpuszczalnikiem, oraz specjalnym czyścikiem do pisnek itd. i nic

Bardzo dobrze się sprawdza benzyna ekstrakcyjna ( i raczej nie należy eksperymentować z bezołowiówką). Najlepiej najpierw przejechać po plamkach i jak troczę "rozmiękną" to przecierać lekko nasączoną benzyna ściereczką. Sposób tani i skuteczny. Później pasta np. tempo lub inna woskowa ponieważ benzynka skutecznie odtłuszcza lakier ze wszystkiego nie tylko ze smoły i safaltu