MotoNews.pl

Wymiana silnika w związku z rozszczelnieniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ramach przeglądu mojej Avki (Kombi 2.0 Benz 2004r.) po 75 tys. zgłosiłem problem zwiazany z brakiem ogrzewania w kabinie i zwiekszonym spalaniem. Dodatkowo zauwazyłem, że przegrzewa się silnik a wiatrak chłodzenia pracuje prawie non stop. W serwisie stwierdzono rozszczelnienie silnika, pobieranie płynu chłodniczego do cylindrów. Niestety nie za bardzo nie znam się na tym, ale z tego co mi powiedziano jest to usterka, która nie podlega naprawie. Jedyne co mozna zrobic to dokonac wymiany silnika. Problem plega na tym że samochód jest po gwarancji a wymiana silnika to koszt ponad 15 tys. Jedyna nadzieja w dobrej woli Toyota Motor Poland, ze "poczują się" i wymienią silnik na swój koszt. Udało mi się dowiedzieć że tego typu problem pojawia sie właśnie w tych silnikach. Będę pisał do Toyoty ale nie wiem jak się to skończy. Czy ktoś słyszał o takim przypadku ? Czy może ktoś wie jak w takich przypadkach zachowała się Toyota Motor Poland? ???

Nic tu nie mozna stwierdzic po tym co napisales.Skoro jednak nie bylo ogrzewania a teraz trzeba wymienic caly silnik to znaczy ze dlugo jezdziles bez plynu chlodniczego ,i skatowales go na smierc.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

To nie gotował wcześniej ? Przecież wystarczy drobna nieszczelność...

75kkm to chyba nie jest czas na uszczelkę pod głowicą w silniku, bądź co bądź, niezawodnej marki...

pzdr