Tłumik końcowy 1.4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie troche glupie pytanie!
Otóż tak dostałem od szwagra z jego samochodu(hyundai pony ) tlumik troche podobny do tego: tłumik
własnie taka koncówka razem z ta ''puszka'' a u mnie w escorcie mk7 1.4 tlumik jest taki pokrecony skreca w prawo a potem w lewo i jeszcze na dół! o tak: tlumik 1 i jeszcze do tego to wyciecie w zderzaku mam tak lekko z lewej strony!! zreszta niektórzy wiedzą o co mi chodzi!!
Mozna go jakos zamontować bez bardzo duzych przeróbek??szczerze podoba mi sie i chcialbym zamontowac tylko wlasnie martwi mnie to wyciecie w zderzaku itd... doradzcie!!;]

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2008-11-18 21:58:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2008-11-19 09:19:28 ]

no jak koledzy nikt mi nie pomoże??

nie widze problemu robisz tak rure z prawej ucinasz obracasz i wstawiasz kat tak zeby ci pasowal to tlumika w czesniej podwies tlumik i bedzie bawis ie z dopasowaniem rury

Wejdzie bez problemu.

driverrs mozesz mi to wytlumaczyc łopatologicznie (jak dziecku)o która rure z prawej ci chodzi??

Cytat:
2008-11-19 21:34:21, jocker9003 pisze:
driverrs mozesz mi to wytlumaczyc łopatologicznie (jak dziecku)o która rure z prawej ci chodzi??

ok ile widzisz rur do tlumika po prawej?

jak po prawej??mam z lewej tlumik chyba ze o czyms innym mówimy

o ta rure mi chodzi

ahaa i tu gdzie czerwona kreska obcinam i dopasowywuje ten drugi tlumik?

najlepiej to podwies nowy tlumik i ta rure o utniesz musisz po obracac i pewnie jeszcze raz przyciac pod katem i zespawac tak zeby ci wyszla tam gdzie ten nowy tlumik jest toche zabawy a jak bedziesz pod autem to bedziesz widzial

a propos pokreconego tlumika ja mialem taki LINK

[ wiadomość edytowana przez: DRIVERRS_ dnia 2008-11-19 21:52:31 ]

[ wiadomość edytowana przez: DRIVERRS_ dnia 2008-11-19 21:54:38 ]

a powiedz mi czym najlepiej to zamocowac i uciac?? bo problem jest taki ze mam na gaz!i slyszalem ze niebardzo spawac

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2008-11-19 21:53:06 ]

obejma na tlumik i na hak z nim a ze spawaniem w takich warunkach nie mialem do czynienia ale nigomatem to najlepiej pospawac ale sie popytaj tych co spawaja tlumiki

ahaaa ok dzieki wielkie pozdro