MotoNews.pl

Walek rozrzadu z CC SC do 127 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1.czy pasuje walek rozrzadu z CC SC 900 do 127 903 ?,
nie posiadam aparatu zaponowego w swoim silniku.

2. czy do flanszy z 127 903 podejdzie silnik 900 SC CC ?

Tak pasuje rpbilem kiedys taka rzezbe tylko pamietaj o nowych panewkach sa one wciskane. Ale jak zamontowalem taki walek to dwa razy mi zlapalo srodkowa panewke nie wiem moze chu... byl tokarz ale po co ci ten z 127 jest lepszy jezeli chodzi o katy chyba ze masz krzywy no probuj powodzonka

Podejdzie.

jest taki szkopuł, wałek z silnika 903 z popychaczami normalnymi jest nieco twardszy od hydraulika z 899, wałek z 899 nie powinien być stosowany z mechanicznymi popychaczami 903, odwrotnie już lepiej.

stosowałem w różnych kombinacjach i działaja bez problemu

działa, jest tylko jedno ale osłabisz tym silnik bo z tego co mi się wydaje wałek z sc/cc ma znacznie gorsze parametry niż ze 127.

Dokładnie tak. 127 był zaprojektowany dawno temu i miał mieć określona moc moment i trwałość. 899 to poprawiona wersja z ukłanem ku oszczędności i ekonomice....Proponuje serie lub coś w palety mocniejszych wałków.

Co do panewki środkowej wymaga ona odpowiedniego luzu jak i smarowania;]

dlatego lepiej wałek odesłać do rewaru niech go zrobią z godnie ze sztuką niż szukać tanich rozwiązań

co do parametrów to zamiast gdybać radze zmierzyć fazy rozrządu
na jednym i na drugim,
wałek od cc jest krótszy bo pracuje bez luzu,
chyba logiczne?

Cytat:
2008-11-16 16:42:03, pioban pisze:
co do parametrów to zamiast gdybać radze zmierzyć fazy rozrządu na jednym i na drugim, wałek od cc jest krótszy bo pracuje bez luzu, chyba logiczne?

o to mnie właśnie chodziło

no to walek bedzie szedl do szlifu, a co z flansza?

Cytat:
2008-11-17 17:41:32, malycharakter pisze:
no to walek bedzie szedl do szlifu, a co z flansza?

flansza jest taka sama, bo blok identyczny

Racja.