Komputer a telewizja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pany mam komputer co musze zrobić żebym mógł ogladać na nim podstawowe kanały telewizyjne , czy istnieje wogóle taka możliwość ??

karta telewizyjna + antena.

Eee, szkoda kasy na zwykla karte tv. Lepiej zainwestowac w jakas dvb + soft z netu i masz nieograniczony zasob kanalow

Cytat:
2008-11-25 11:36:17, jose pisze:
Eee, szkoda kasy na zwykla karte tv. Lepiej zainwestowac w jakas dvb + soft z netu i masz nieograniczony zasob kanalow

to jaśniej...chętnie się zainteresuje tym tematem. Mówie poważnie

Cytat:
2008-11-25 10:54:43, lukaszc pisze:
pany mam komputer co musze zrobić żebym mógł ogladać na nim podstawowe kanały telewizyjne , czy istnieje wogóle taka możliwość ??

Idź do TP-sy i wykup Neostradę + TV .

Zeby miec TV zTepsy, musisz miec:

a) Zdatna linie telefoniczna do tego [bez talerza satelitarnego]

b) Dostajesz talerz i dekoder. Montujesz to sam [autentyk]

-----------------
http://plepleple.pl

Cytat:
2008-11-25 12:55:18, el_comendanto pisze:
Zeby miec TV zTepsy, musisz miec: a) Zdatna linie telefoniczna do tego [bez talerza satelitarnego] b) Dostajesz talerz i dekoder. Montujesz to sam [autentyk]

to masz zle informacje...
dostajesz liveboxa... + dekoder tv...
dekoder podlaczasz do liveboxa
tv podlaczasz do dekodera...

talerz jak kupiles to mozes z niego zrobic miske to podmywania dupy....

nie polecam tv przez tepse vel videostrada....

kup sobie tuner tv i po sprawie
ja mam taki na usb podlaczam do laptopa i wszystko smiga fajnie. pilocik jest i te sprawy
w stacjonarnym mialem karte na pci i tez smigala fajnie.

a jaki macie na tym osbiór? tzn. czy jak podlacze sobie tuner do kablowej i wywale monitor 22 cale to wykorzystam mozliwosci sprzetu, czy sprawdzi sie zasada ze od telewizji jest telewizor?

Informacje uzyskalem z infolinii tp.

Chodzi o to, ze nie kazda linia telefoniczna spelnia warunki do lajfboxa. Nie ma lajfboxa - nie ma TV interneta mister. Only talerz od tepsy.

-----------------
http://plepleple.pl

Cytat:
2008-11-25 20:19:41, el_comendanto pisze:
Informacje uzyskalem z infolinii tp. Chodzi o to, ze nie kazda linia telefoniczna spelnia warunki do lajfboxa. Nie ma lajfboxa - nie ma TV interneta mister. Only talerz od tepsy.

moja dobra rada nie wierz ludzia z infolini tp...
Cytat:

Aby korzystać z usługi, nie musisz kupować ani instalować anteny satelitarnej. Wystarczy, że podłączysz telewizor przez dekoder do modemu livebox tp i możesz zacząć cieszyć się dostępem do cyfrowej jakości telewizji oraz usługi wideo na życzenie

Zakodowany cyfrowo sygnał, przesyłany jest linią telefoniczną, dlatego nie ulega zakłóceniom i zniekształceniom spowodowanym czynnikami zewnętrznymi, np. złą pogodą

Korzystanie z usługi tv nie obciąża łącza internetowego

oj ale el_comendanto zwracam honor!! bo widze ze tepsa zadbala o tych wszystkich wkuu,,,,,ych klientow ktorzy spac nie mogli bo im tv nie chodzilo i faktycznie maja oferte z talerzem... ale jest to zwyky pakiet cyfry+ z innymi naklejkami.....

Poochaty odbior bedziesz mial taki jaka bedziesz mial antene...
jaj mam teraz dosc stary tuner i na zwyklej antenie na laptopie zajebiscie to chodzi.

duzo ludzi w akademikach z tego korzysta wiec i kablowka smiga. teraz to i tak potanialo wszystko wiec mozna sie szarpnac na jakis lepszy tuner.

Cytat:
2008-11-25 11:59:07, Koniu pisze:
to jaśniej...chętnie się zainteresuje tym tematem. Mówie poważnie

Taka karta: skystar

+ soft (nie wiem jak pod windows, pod linucha tego pełno). tu masz troche szczegolow

jose..na stronce którą podałeś jest wirus. Więc tam nie zaglądam . Kontynuując wątek...czy po zainstalowaniu takiej karty mam dostęp do polskich kanałów cyfrowych ? W sumie to od 10 lat nie mam kablówki w domu ale czasem bym sobie jakiś meczyk oglądnał bo oglądanie na sopcascie juz mnie męczy .

troche tego na allegro jest

Ja mam kartę telewizyjną i powiem, że to się nie opłaca bo jakość jest marna a komp wolniej chodzi. Co prawda mam analogową kartę, jak chcesz to za 50zł oddam z softem.

co polecacie abym mogl sobie wgrac na to klucze i ogladac TV sat bez wlanczania kompa? Chodzi mi o jakis tuner ?

Jakis ferguson