Rodzaje komputerów silników fiata 1108ccm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam pytanie, czy ktoś byłby w stanie podać różnice pomiędzy poniższymi modelami kompów? (Szukam kompa do SC, ostatni na liście, ale na allegro widzę że od Punto sa dużo tańsze) i nie chcę wtopić kupując "podobny" model od np. punto czy nawet od SC... Wie ktoś czym one się różnią?

Cinquecento 1100
IAW 16F.ER/2A14-73
IAW 16F.ER/2A21-A5
IAW 16F.ER/2A21-A7
IAW 16F.ER/2A30-A8
IAW 16F.ER/6A35-AA

Punto 1100
IAW 16F.E3/2A25-18
IAW 16F.E3/6A35-20
IAW 16F.E3/6A37-27
IAW 16F.EB/2A21-30
IAW 16F.EB/2A21-38
IAW 16F.EB/2A30-40
IAW 16F.EB/2A30-42
IAW 16F.EB/6A35-48
IAW 16F.EB/6A37-50

Seicento 1100
IAW 16FM.E6/6A36-BE
IAW 16FM.E6/6A37-C0
IAW 16FM.E6/6A37-C9

W czesci cienkich z poczatku produkcji nie bylo immo. Ale czym sie roznia sterowniki i ktore to sa - nie wiem.

BTW - dlaczego szukasz tego konkretnego, jesli nie wiadomo czym sie wszystkie roznia? (soft?)

No właśnie dlatego szukam tego co był fabrycznie z silnikiem- bo nie wiem czym się różnią... Jeśli tylko tym że część z nich nie miała immobilizera to dobrze, ale gorzej jeśli nie

No właśnie dlatego szukam tego co był fabrycznie z silnikiem- bo nie wiem czym się różnią... Jeśli tylko tym że część z nich nie miała immobilizera to dobrze, ale gorzej jeśli nie

Raczej na każdym IAW 16F odpalisz motor 1108SPI z Fiata. Jak trafi ci się z immo to zawsze można go usunąć

Cała zagadka w tym "raczej"- nie mam 100% pewności. Bo czym one mogą się różnić? Ilość czujników, wszystko jest chiba to samo nie? Być może że część z nich różni się symbolami tylko dlatego że nie posiada immobilizera, ale co z resztą?

utrudniasz sobie, kup byle jaki z punto 1.1 jak ci sie poszczesci to nietrafisz na immo a jak trafisz to ktos Ci sciagnie. Myslisz ze wszyscy swapowicze tak rozkminiali nad kompami... ?

sory za OT ale ale za 80zł mogę załatwić ci ściągniecie immo

dokładnie działaj tak jak mowi Gonzo_BB, ja tez miałem silnik z punto a kompa z palio i wszystko było ok zwróc tylko uwage na wtyki bo sejo chyba miało nowego typu podwójną wtyczke do kompa.

Tylko seje mpi mialy podwojna wtyczke, ale to komp wyglada juz wogole inaczej - w sejach mpi sa male i duze kompy.

Tak też zrobię- kompy SPI są jednakowe z wyglądu w punto, CC jak i w seju, wtyczka też ta sama, (w mpi jest podwójna) kwestia tylko czy to będzie banglać, wezmę na próbę jakiś komputer i jak będzie śmigać to lux

Killer katował swojego swapa na moim w miejsce chipowanego i latał jak wsciekły. Ja mam z Punto I natomiast Killerowy silnik jak pamięctam z SC...