| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Alan28 Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2008-11-23 21:59:36 od jakiegoś czasu mam kłopot ze swoją zitrona...wcześniej też miałem ale naprawiłem teraz znów...do rzeczy....auto pali na dotyk...ale po przejechaniu kilku km zaczynają sie cuda...gaśnie..ma muła....gaśnie oczywiście na wolnych...po odpaleniu z biegu dalej nie chce pracować jak należy...a po wyłączeniu stacyjki na kilka sekund...czary z mleka....cud maszyna...prawie nówka...przez kilka km i znów to samo... :/ chłopaki od mechaniki coś tam mi poradzili...zrobilem przegląd chyba wszystkiego...i nic...
Byłem przekonany że problem dotyczy zarówno benzyny jak i Lpg....jednak...pojeździłem kilka dni na samej benzynie i nie jest rewelacyjnie ale nie gaśnie itp...tak jak na lpg...dziś przy rozmowie z szwagrem...tez ma cytrynę z gazem...tez z kłopotami..wspomniał coś ze może powodować złą prace instalacji lpg niewłaściwe ładowanie....z miejsca więc wycieczka do auta...no i tu sprawa wygląda tak...przy odpalonym bez obciążenia 14,2V jednak wystarczy włączyć światła i nawiew ładowanie spada do 12V..... jaki wpływ ma takie wahanie napięć w instalacji na prace instalacji sekwencyjnej?jeśli w ogóle ma? oczywiście z miejsca muszę doprowadzić to do ładu... |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-24 08:39:23 no to w czsaie jazdy napiecie spada jeszcze niżej. albo akumulator albo alternator. |
![]() Alan28 Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2008-11-24 10:48:44 no tak tyle to wiem,ale czy takie wahania napięć wpływają na prace inatalacji? ze np szarpie gaśnie i nie ma mocy? |