Jakim kluczem odkece koła?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Doscyć nietypoe pytanie ale to z tego wzgledu ze auto w naprawie a ja w tym czasie zalatwiam kola zimowe ale neistety nie zdaza mi zrobic auta do terminu na kiedy umowilem sie z czlowiekiem od kol.... wiec inwestuje w lewarek i klucz tylko nie wiem jaki a sprawdzic nie moge bo nie mam auta...:/

kup taki co ma srubki 17 i 19 bodajze [taki co koncowka jest na 2 rozmiary, z jednej mniejsza, jak wyciagniesz i zalozysz odwrotnie to wieksza] to raczej powinna pasowac

Ja za grosze kupiłem 4 ramienny 17,19,20,21 bodajże, dobrze się nim odkręca koła (czyt. wygodnie) A odkręcam 19

Ja mam do odkręcania kół orginalny klucz od.....malucha-pasuje.

najlepszy 4 ramienny ale ja mam nakretki z takimi kapturkami co zeby odkrecic 19 to musze kapturek zalozyc bo a jak nie to 18 ida

Cytat:
2008-11-25 18:41:26, coastbasse pisze:
Ja za grosze kupiłem 4 ramienny 17,19,20,21 bodajże, dobrze się nim odkręca koła (czyt. wygodnie) A odkręcam 19

Dokładnie, czteroramienny najlepszy. Najpewnie dokręcisz i odkręcisz koło

tylko nie kupuj najtanszego z hipermarketu bo juz przy pierwszej probie kedziesz krecil samym kluczem a nie nakretką z koła

wow ale szybka reakcja dzieki chlopaki zapomnialem w sumie o isttnieniu 4 ramiennego.. przynajmniej do wielu radzajow sie przyda dzieki i pozdrawiam

Polecam klucze pneumatyczne, ojciec kupił za 60pln w Biedronce czy Plusie, jakiegoś no nem'a, i muszę się przyznać że mnie zadziwiło, bo nawet śrub nie trzeba luzować , tylko podnoszę na lewarku podłączam do zapalniczki i naciskam 4 razy przycisk i kółko odkręcone-Wypas, a do tego oprócz do kół to są inne końcówki i każdą zapieczoną śrubę tym odkręcę i to bez WD-40

łohoho no to trzeba by bylo zerknac na allegro.pl moze tam sie tez cos znajdzie po okazyjnych cenach

Cytat:
2008-11-25 22:22:51, seba2020 pisze:
Polecam klucze pneumatyczne, ojciec kupił za 60pln w Biedronce czy Plusie, jakiegoś no nem'a, i muszę się przyznać że mnie zadziwiło, bo nawet śrub nie trzeba luzować , tylko podnoszę na lewarku podłączam do zapalniczki i naciskam 4 razy przycisk i kółko odkręcone-Wypas, a do tego oprócz do kół to są inne końcówki i każdą zapieczoną śrubę tym odkręcę i to bez WD-40

pneumatyczny na prund??