Zgrzyty na 1 i 2 biegu w skrzyni RS 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak w temacie przy ruszaniu zgrzyty sprzęgło jest nowe Sachs olej w skrzyni też nowy fordowski

Cytat:
2008-09-23 13:30:22, Tm255 pisze:
Witam jak w temacie przy ruszaniu zgrzyty sprzęgło jest nowe Sachs olej w skrzyni też nowy fordowski

a jak jedziesz auto "żabkuje" też są zgrzyty? sprawdziłeś poduszki?. Zaciągnij ręczny i spróbuj ruszyć

tutaj przy skrzyni jest jedna z poduszek w której prawdopodobnie wymienia się wkład bo łapa w której jest ten wkład lubi pęknąć przy wymianie ale nigdzie nie mogłem dostać całej poduchy tylko wkłady poza tym są jeszcze dwie na górze przy silniku i na dole przy skrzyni druga pod skrzynią wymieniłem

[quote]
2008-09-23 13:30:22, Tm255 pisze:
Witam jak w temacie przy ruszaniu zgrzyty sprzęgło jest nowe Sachs olej w skrzyni też nowy fordowski kiedyś mi strzelał pedał sprzegła ale jak założyłem nową oryginalną linkę sprzęgła to teraz bardzo płynnie chodzi i nie strzela....... Niestety dalej są zgrzyty przy wrzucaniu jedynki oraz jak jadę na dwójce czy te poduszki zawieszenia silnika i skrzyni mogą mieć wpływ na te zgrzyty bo ogólnie auto nie '' żabkuje'' i nie szarpie czyżby skrzynia się kończyła

podłącze się - a jeśli żabkuje przy ruszaniu - zwłaszcza na cieplym silniku..

Cytat:
2008-09-23 13:47:05, Tm255 pisze:
tutaj przy skrzyni jest jedna z poduszek w której prawdopodobnie wymienia się wkład bo łapa w której jest ten wkład lubi pęknąć przy wymianie ale nigdzie nie mogłem dostać całej poduchy tylko wkłady poza tym są jeszcze dwie na górze przy silniku i na dole przy skrzyni druga pod skrzynią wymieniłem

Można kupić całą ale trzeba poszukać Piszę że do 1.3 ale ja tam różnicy nie widze

KLIK