Koła gubią ciśnienie....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie.. co 2 tyg musze zajeżdzać na stację i regulować cisnienie w oponach bo spada. W dodatku nierównomiernie (jedno kloło traci mniej, drugie wiecej). Jaka może być przyczyna?

Witam
Albo zlatuje ci wentylkami(ewentualnie przy wentylkach) albo przecieka na połączeniu opona - felga. Jedyna rada to fest napompować koło i wsadzić do wanny z wodą i zobaczysz czy bąbelki sie pojawiają czy nie.
Pozdrawiam

Cytat:
2008-11-25 13:25:06, psolarz pisze:
jak w temacie.. co 2 tyg musze zajeżdzać na stację i regulować cisnienie w oponach bo spada. W dodatku nierównomiernie (jedno kloło traci mniej, drugie wiecej). Jaka może być przyczyna?

Ja obstawiam cały wentyl, podjedz i niech ci wymienią zaworek z caly wentylem (koszt okolo 20zł - 25zł) z robocizna bo tylko odkręca koło odsuna oponę odetną i wsadzą nowy. Wiem bo miałem kiedyś to samo.

Teraz jek jezdze zmieniac opony to zawsze mam ze soba komplet (1zł szt w sklepie) to odrazu wymieniaja) i mam luz

Ewentualnie masz rdzę na feldze na styku z oponą.

Najlepiej to podjedź do wulkanizatora, niech ściągnie koło i wsadzi do wanny - będzie wiadomo od razu. Zanim zaczniesz wymieniać wentyle.

Cytat:
2008-11-25 15:22:21, przemkowal pisze:
Ewentualnie masz rdzę na feldze na styku z oponą. Najlepiej to podjedź do wulkanizatora, niech ściągnie koło i wsadzi do wanny - będzie wiadomo od razu. Zanim zaczniesz wymieniać wentyle.

dokładnie mam to samo ...... zmiana temperatur i złe osadzenie opny (brudny rant)