Nissan GTI, zenit +red valtek > brak dołu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jak w temacie, moja Alma 99 GTI po dodaniu gazu na wolnych obrotach się odrobinę dławi. Czyli muszę albo delikatnie ruszać – wtedy okey, lub robić pre-gaz. Instalka jest nowa, przejechałem dopiero około 12kkm. Exper-roczniak tarnów, twierdzi że tak widocznie musi być. Nie wspomnę że na początku auto nie miało również dołu i kazali tak jeżdzić a okazało się po tym jak pojechałem do innych gazowników, że dysze miały do mocy 143kM za małe srednicę bo 2,2 a nie 2,4mm. Po rozwiercenie było całkowicie okej, ale po kilku (5-6) tysięcy problem wrócił. Widaje się, ze to wina listwy wtryskowej. Myslę o wymianie na MATRIX-y?
Co sądzicie forumowicze? A propo Expert-roczniak-a WYJĄTKOWO NIE POLECAM.
Z góry wielkie dzienks za comments.
Pozdr, fan rajdów

[ wiadomość edytowana przez: gtilpg dnia 2008-11-20 10:37:04 ]

nie wiem jak zamontowane bo tob. wazne ale osobiscie nie mam na temat tej instalacji dobregozdania. zrobilem kilka i dalem sobie spokoj.

Cytat:
2008-11-20 10:35:41, gtilpg pisze:
Witam, Jak w temacie, moja Alma 99 GTI po dodaniu gazu na wolnych obrotach się odrobinę dławi. Czyli muszę albo delikatnie ruszać – wtedy okey, lub robić pre-gaz. Instalka jest nowa, przejechałem dopiero około 12kkm. Exper-roczniak tarnów, twierdzi że tak widocznie musi być. Nie wspomnę że na początku auto nie miało również dołu i kazali tak jeżdzić a okazało się po tym jak pojechałem do innych gazowników, że dysze miały do mocy 143kM za małe srednicę bo 2,2 a nie 2,4mm. Po rozwiercenie było całkowicie okej, ale po kilku (5-6) tysięcy problem wrócił. Widaje się, ze to wina listwy wtryskowej. Myslę o wymianie na MATRIX-y? Co sądzicie forumowicze? A propo Expert-roczniak-a WYJĄTKOWO NIE POLECAM. Z góry wielkie dzienks za comments. Pozdr, fan rajdów [ wiadomość edytowana przez: gtilpg dnia 2008-11-20 10:37:04 ]

Dziękuję bardzo za odpowiedz nic nie wnoszącą do rozwiazania problemu.

De facto odpowiedz już znalazłem, ale na innym forum.

Apropo samego zenita - czyli elektroniki jest okey więc nie wiem skad to złe zdanie. Jednakże elektronika nie stanowi o całości instalacji a rónież jej pozostałe elementy, jak np. listwa wtryskowa, która w moim przypadku okazała się kluczowa.

Więc NIe Polecam VALTEK CZERWONE! i Expert Roczniak Tarnów, który to w przypadku problemu pozastawia użytkownika samego, twierdząc że tak musi być i że jescze nie raz będę miał z gaz problemy - to jest normalnie ŻENADA. NIE potrafią określić przyczyny problemu!!! mimo że całą instalka cała na gwarancji.

[ wiadomość edytowana przez: gtilpg dnia 2008-11-27 10:42:15 ]

z tegow wynika ,ze montazyści sa do kitu bo z jakiejkolwiek instalacji zrobia kaszane. Valteki sa naprawde dobre jak na swoja cenę. a nco do zenita to nie do wszystkiego sie nadaje.

Cytat:
2008-11-27 10:41:45, gtilpg pisze:
Dziękuję bardzo za odpowiedz nic nie wnoszącą do rozwiazania problemu. De facto odpowiedz już znalazłem, ale na innym forum. Apropo samego zenita - czyli elektroniki jest okey więc nie wiem skad to złe zdanie. Jednakże elektronika nie stanowi o całości instalacji a rónież jej pozostałe elementy, jak np. listwa wtryskowa, która w moim przypadku okazała się kluczowa. Więc NIe Polecam VALTEK CZERWONE! i Expert Roczniak Tarnów, który to w przypadku problemu pozastawia użytkownika samego, twierdząc że tak musi być i że jescze nie raz będę miał z gaz problemy - to jest normalnie ŻENADA. NIE potrafią określić przyczyny problemu!!! mimo że całą instalka cała na gwarancji. [ wiadomość edytowana przez: gtilpg dnia 2008-11-27 10:42:15 ]