Gaśnie zaraz po odpaleniu :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Właśnie wróciłem na holu do domu....
Pojechałem do sklepu, zgasiłem silnik, wracam odpalam i klops - gaśnie zaraz po odpaleniu tz. pochodzi 2s i gaśnie. Jak próbuje dodać gazu to od razu zgaśnie lub wkręci się do 2tys obrotów i zgaśnie.
Sprawdziłem błędy w komputerze i wyskakuje tylko 12 czyli chyba to normalne, a może to jednak czujnik wału?
Ja obstawiam 3 rzeczy:

1. Czujnik wału - tylko pytanie czy jeśli by był uszkodzony to auto w ogóle by odpalało? I gdzie on się znajduje? Na aparacie zapłonowym?
2. Pompa paliwa - jak naładuje aku to sprawdzę czy leci benzyna.
3. Dawno nie czyściłem Zaworu recyrkulacji spalin (EGR) ale czy możliwe że dawał by takie objawy?
Macie jeszcze jakieś inne propozycje?

Dodam że posiadam sekwencję gazu i chyba nie ma możliwości odpalić go awaryjnie na gazie, albo nie wiem jak...

Temat do zmknięcia, okazało się że nie było paliwa Dziwne bo tydzień temu tankowałem za 50zł a używam tylko do odpalania, zawsze mi to na miesiąc starczało... nawet w zeszłą zimę... Może gdzieś przecieka

Cytat:
2008-11-29 16:16:36, saqul pisze:
Temat do zmknięcia, okazało się że nie było paliwa Dziwne bo tydzień temu tankowałem za 50zł a używam tylko do odpalania, zawsze mi to na miesiąc starczało... nawet w zeszłą zimę... Może gdzieś przecieka

a miałem to napisać wczesniej ale akurat wychodziłem

NMSP
2.0 bez powodu nie klękają!