Chcę je jutro kupić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar kupić opony Fulda Kristall montero2 lub Goodyear Ultra Grip7 co sadzicie o tych oponach..Chcę je jutro kupić może ktoś coś doradzi mam mało czasu.....

Dodam jeszcze ze te co mam zamiar kupic sa prawie jak nowe tylko stały troche.Data 2005 rok...

Cytat:
2008-10-27 17:57:48, maric320 pisze:
Mam zamiar kupić opony Fulda Kristall montero2 lub Goodyear Ultra Grip7 co sadzicie o tych oponach..Chcę je jutro kupić może ktoś coś doradzi mam mało czasu..... Dodam jeszcze ze te co mam zamiar kupic sa prawie jak nowe tylko stały troche.Data 2005 rok...

Mam jeszcze jeden wybór -Dębica Frigo 2...

opona ma też swoją datę przydatności. po kilku latach mieszanka traci swoje właściwości. i należy ją zmienić niezależnie czy była używana czy leżała. a tym bardziej jeśli leżała i nie była w odpowiedni sposób przekładana to się odkształca.
ale bardziej polecał bym goodyera

Cytat:
2008-10-27 18:37:55, kirpek pisze:
opona ma też swoją datę przydatności.

Po okresie 5 lat guma zaczyna tracić swoje właściwości, o ile mnie pamięć nie myli.

Z tych podanych wybrałbym goodyeary, ale osobiście nie jestem zwolennikiem używanych "gumek"

Pozdrawiam.

To czy po pięciu czy po dziesięciu to zależy od warunków przechowywania , eksploatacji i .............................jakości materiału.

Czy Dębice za 250zł będą po pięciu latach w takiej kondycjii jak Continentale za 600zł ?
Czy opona narażona na UV, wysokie, niskie temperatury i sól zestarzeje się tak samo jak zapas w bagażniku?

Sam zdecydowałem się ostatnio na nówki i jestem bardzo zadowolony. Używki to moim zdaniem ryzyko. Mogą być wyząbkowane, mogły być źle eksploatowane a efekty wyjdą po jakimś czasie. Ale to tylko kwestia ceny ja nie znalazłem przyzwoitych w atrakcyjnej cenie.
Natomiast nieużywane trzyletnie opony w przyzwoitej cenie i do tego markowe moim zdaniem to dobry kompromis.
Nowe opony u sprzedawców mają bardzo często mają około roku od daty produkcji.

zazwyczaj u sprzedawców maja rok

cieżko kupić z aktualnego roku produkcji

też polecam wszystkim nowe opony, nie warto bawić sie w uzywki