Parujące Angel Eyes

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, rozwiązał ktoś może problem parujących lamp angel eyes?? Chętnie poczytam wasze sugestie

więcej otworów-wywietrzników z tyłu i doprowadzić je jak najbliżej szkłą. Zrobiłem tak w lampach z almery i do tej pory działa...

uszczelni dobrze laczenie lampy ze "szklem" pomaga na 100%

Przede wszystkim jesli juz sa zaparowane to musisz je wyjac i dobrze wysuszyc. Uszczelnianie wilgotnych lamp mija sie z celem bo po nocy znowu bedziesz mial zaparowane. Nocka obok niezbyt goracego kaloryfera powinna wystarczyc. Jak bedziesz je suszył to ustaw je kloszem do dolu, gniazdem zarowek do gory, powyciagaj zarowki i daj wilgoci odparowac. Nie kladz lampy bezposrednio na kaloryferze bo z tego co pamietam te lampy maja plastikowe klosze, ktore moga sie zdeformowac.

Nastepnie jak pisal Matys - uszczelnic co sie da.

Nie polecam sposobu kolegi surec bo jesli dobrze rozumiem to chyba nie chcialbys wiercic w reflektorach dziur, po 2 przez te wywietrzniki tez sie moze dostawac wilgoc do srodka.

tak właśnie myślałem żeby je wysmarowac na około sylikonem. Jaki najlepiej? Może taki do szyb? bezbarwnym?

ja zrobilem klejem do szyb bo mialem czarne lampki

najmocniejszy jest klej do szyb ale nie wiem czy znajdziesz bezbarwny. ja kleilem klosze reflektorow na bezbarwny uszczelniacz dekarski SOUDAL. Szybko schnie i trzyma jak diabli. do uszczelnienia jak sama nazwa wskazuje nadaje sie idealnie.

Cytat:
2008-12-02 09:22:46, Pre100n pisze:
najmocniejszy jest klej do szyb ale nie wiem czy znajdziesz bezbarwny. ja kleilem klosze reflektorow na bezbarwny uszczelniacz dekarski SOUDAL. Szybko schnie i trzyma jak diabli. do uszczelnienia jak sama nazwa wskazuje nadaje sie idealnie.

ten jest idealny, bardzo dobrze trzyma. A co do otworów, to chodzi mi o drożność wentylacji, inaczej para nie będzie miała ujścia...

Tez robiłem Soudalem, tylko rozklejając całe lampy i sklejałem by "Fix All Crystal". Długo schnie, ale nie to że jest bezbarwny, lecz krystaliczny. A to duża różnica.

to wezme sobie z pracy uszczelniacz dekarski ale z MAX'a chyba że produkty DEN BRAVEN'a też się nadają?