cześc !!
mam taki problem ... moja chłodnica prawdopodobie była już klejona w jakiś sposób w 1.5 16v DOHC(niedawno kupiłem auto więc nie wiem dokladnie ) ucieka mi płyn , nie mam ogrzewania !!
Moje pytanie jest takie ile kosztuje nowa chłodnica, ewentualnie regeneracja starej ??
Ale napisałeś, że ucieka płyn, ale skąd ? Czy masz jakieś konkretne miejsce wycieku ? Bo moze są to sparciałe przewody gumowe lub osłabione obejmki i wydatek na nową chłodnicę masz z głowy. Musisz sprawdzić dokładnie skąd masz wycieki !
Mi też uciekał niedawno. To pewnie pompka wodna jest już nieszczelna tak jak to było w moim przypadku po 112kkm. Uciekało mi gdzieś 2l na tydzień.
Przy okazji wymiany pompki wymieniłem pasek rozrządu.
Pan Sławek powiedział odrazu co to było, w ogóle nie był zaskoczony mówił że ten typ tak ma po takim przebiegu.
2002-12-02 10:54:14, Anonymous pisze:
Mi też uciekał niedawno. To pewnie pompka wodna jest już nieszczelna tak jak to było w moim przypadku po 112kkm. Uciekało mi gdzieś 2l na tydzień.
Przy okazji wymiany pompki wymieniłem pasek rozrządu.
Pan Sławek powiedział odrazu co to było, w ogóle nie był zaskoczony mówił że ten typ tak ma po takim przebiegu.
Powodzenia.
tak, tak mnie pan Sławek też przygotował na tą ewentualność (110kkm)
2002-11-29 23:17:27, Anonymous pisze:
cześc !!
mam taki problem ... moja chłodnica prawdopodobie była już klejona w jakiś sposób w 1.5 16v DOHC(niedawno kupiłem auto więc nie wiem dokladnie ) ucieka mi płyn , nie mam ogrzewania !!
Moje pytanie jest takie ile kosztuje nowa chłodnica, ewentualnie regeneracja starej ??