Wymiana sruby na bingo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcem wymienic elektronike na bingo m niewiem jakiego koloru jest kabelek od wtrysku w silniku vw 1,8 monowtrysk

w bingo m odłacza się wtrysk przekażnikiem. a na wtryskiwaczu najlepiej 3.

moze mi ktos wytlumaczyc jak podlaczyc bingo m pod ten przekaznik bo teraz tam siedzi a w instrukcji jest podlaczanie pod wtrysk wiec juz zabardzo nie wiem bo reszte podlaczylem bez problemu

bo w stag 2w jest jeden kabelek do przekaznika zolty a w bingo mam 2 wej i wyj

to w końcu co chcesz zamontować? bingo m czy przełacznik stag 2w

Cytat:
2008-11-19 21:22:35, pawelekk24 pisze:
bo w stag 2w jest jeden kabelek do przekaznika zolty a w bingo mam 2 wej i wyj

mam przelacznik stag2w i stag lplus chcem to wyzucic i zamontowac bingo m tylko niewiem jak podlaczyc ta odcinke bezyny do wtrysku czy do przekaznika? bo w istrukcji jest podlaczanie do wtrysku i do ecu niech ktos rozjasni mi sprawe

Z okablowania wychodzi ci kabelek niebieski (gaz) na cewki gazowe i do niego dolutuj kabelek co będzie otwierał i zamykał przekaznik do rozcięcia wtrysku.
Jeśli jest to jedno punktowy bosch to tak jak CROMA1 pisze rozetnij pin 3 na wtyczce do wtryskiwacza bęzynowego i podłącz to do przekaznika aha nie zapomnij o masie

to czyli te dwa kabelki co sa w bingo do rozlaczania wtrysku zostawic niepodlaczone?

bingo M ma wbudowany przekaznik rozcinajacy wtryskiwacz , i tak jak masz na schemcie , przecinasz ten kabelek , o ktorym mowia koledzy i do rozcietych koncow przylutowujesz zolte kabelki z centralki bingo. I nie uzywasz zadnego przekaznika. No chyba ze przekaznik juz masz zamontowany , to mozesz zrobic z przekaznikiem,tez bedzie dobrze. Albo zolte kabelki wlutowac zamiast przekaznika i tak by chyba bylo najwygodniej. Moge sie mylic , ale nie powiniennem.