Jak okleic tylnia szybe??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka jak w temacie...jak ja okleic folia do przyciemniania aby nie popsuc calej roboty jakie najlepsze sposoby znacie ?od ktorej strony nakleja sie folie?

a jaki bedzie zblizony koszt oklejenia szybek bocznych tylnych i tylniej w escorci e HB 3d

Koszt około 250-300zł Osobiście usiłowałem okleić tylną szybę, zużyłem 3 metry folii i nici Narazie mam tylko boczne, ale z tym tyłem będzie trzeba jakoś pomyśleć

Tylna szyba jest bardzo ciężka do oklejenia zwykłą folią.
Lepsza jest termokurczliwa, ale niestety droższa.

Okleja sie na 3 kawalki foli ciete w zdluz lini ogrzewania - wcale nie takie trudne i bez problema zwykla folia da sie zrobic
U mnie bys zaplacil 70zl za tylna.

to Seba wpadnij do S-rz to daje 80 zeta za oklejenie bo u mnie w miescie to jakos kazdy nie nie to trudne i nie da rady i nie daja zadnej gwarancji a zadaja ponad 100 zl

tylkp przodu nie oklejaj, niebiescy czasami sprawdzają

Cytat:
2008-08-31 12:26:46, Bosaczek pisze:
to Seba wpadnij do S-rz to daje 80 zeta za oklejenie bo u mnie w miescie to jakos kazdy nie nie to trudne i nie da rady i nie daja zadnej gwarancji a zadaja ponad 100 zl

Tzn u mnie - umnie w miescie
W sumie tylnej sam nie oklejalem ale sadze,ze zle bym nie zrobil

heh wlasnie myslalem na d przednimi jakby co to szybko opuszcze obie i powiem ze nie ma wcale ale przednie chyba mozna do 70% widocznosci tak to dowodzik myk myk ale teraz by mi chodzilo gdzie dobrze przyciemnic tylna szybke albo jak to saamemu zrobic rzeby wyszlo ladnie...

co do tylnej to ja bym proponował kupić w sprayu do przyciemniania lamp i kilka warstw sie napryska delikatnie i szczegół ze bedzie matowa le bedzie dobrze i ładnie wygladać

witam was, idzie okleić szyby folią nawet tą najtńszą ale wymaga to wyjęcia szyb.po wyjęciu lepiej sie przykleja i woda nie ucieka. Dobry efekt przy zwykłej foli jest wtedy gdy szyby sa bez żadnych centków np. po spawaniu.

Boczne szyby żeby ładnie przyciemnić powinieneś wyjąć, ale tylną daj firmie która robi takie rzeczy. Jak jest to dobra firma to Ci zrobią tylną szybę z jednego kawałka i nie ma prawa się z tym nic dziać.
Zwróć też uwagę jakiej folii używa firma w której wykonywał byś usługę, bo niektórzy używają tak beznadziejnej, że nawet po delikatnym przyciemnieniu ze środka ledwo coś widać.

Cytat:
2008-12-03 21:56:59, nieznany185 pisze:
witam was, idzie okleić szyby folią nawet tą najtńszą ale wymaga to wyjęcia szyb.po wyjęciu lepiej sie przykleja i woda nie ucieka. Dobry efekt przy zwykłej foli jest wtedy gdy szyby sa bez żadnych centków np. po spawaniu.

Tak, tylko pamietaj ze nie kazdy bedzie chcial wycinac tyna szybe i pozniej ja wklejac, sam przyciemnialem tylna na wyjetej klapie, pierwszy raz przyciemnilo sie dobrze, bez rys,zalaman itp,(dodam ze folia za 30zl) pojezdzilem tak kilka miechow i znudzila mi sie folia wiec zerwalem, teraz ostatnio cos mnie znowu naszlo to zmarnowalem 3m foli na sama tylna szybe i dalem se siana bo nerwowo nie wytrzymalem.

Porządne firmy nigdy nie wycinają szyby i pomimo tego potrafią dobrze ją przyciemnić bez cięcia foli w paski (a nawet jak folia jest w paski, to w sumie i tak tego zbytnio nie widać jak jest dobrze zrobione).

Dokładnie. W Essie gość który mi oklejał zrobił to z 1 kawałka folii bez wyciągania szyby, na tip top. Ba, w obecnym aucie sam stwierdził że jest znacznie gorzej wyprofilowana szyba niż w Escorcie, mimo to zajęło mu ze 20 minut zrobienie róznież z 1 kawałka bez wyciągania szyby i najmniejszego śladu że tam jest folia. Zawsze robi SunGuardem i daje gwarancję na 7 lat.

Może nie jest to najtańsza opcja, ale nie wahałem się ani raz (a robiłem nie raz )