Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2008-03-07 10:05:26 Jestem w trakcie wymiany linki sprzęgła. Starą wyjąłem od strony silnika włożyłem nową i ugrzęzłem. Czytam w instrukcji " podeprzeć pedałpodpórką drewnianą w taki sposób, żeby rozłączyła się zapadka i segment" Podnoszę pedał do oporu i nic mi się nie rozłącza!! Co trzeba zrobić??? Czy ktoś już wymieniał tę linkę?? |
![]() zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2008-03-07 12:44:44
Jużm co się stało, nie ma się co rozłączać bo pękł samoregulator ![]() Kupiłem już nowy i zabieram się do wymiany |
![]() zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2008-03-09 20:25:11
Okazało się, że niepotrzebnie kupiłem samoregulator! Linka, którą kupiłem była UNIWERSALNA! do aut z samorebulatorem trzeba było zdjąć gumowa redukcję która jest potrzebna gdy auto nie ma samoregulatora.Z tą redukcją nie dało się założyć bo linka była za krótka! |
![]() kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2008-03-09 20:41:29 nie słyszałem o uniwersalnych linkach , a jak podciągasz pedał do góry to zwalnia się blokada i wtedy połksięzyc przekręcasz w stronę silnika ...tak zrobiłeś |
![]() zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2008-03-09 22:09:31
Tak robiłem ale ponieważ była ta gumowa redukcja linka była za krótka i półksiężyc się całkowicie rozsprzęglał gdy podpinałem linkę do łapy, dopiero po zdjęciu redukcji linka miała właściwą długość ale nim do tego doszedłem to trochę nerwów straciłem ![]() |