Kto wykona klatke w okolicach Warszawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam kogos lub firmy (lepiej kogos) kto w granicach 100-150km od Wawy wykona w normalnych pieniadzach tyl klatki do bisa. Moze znacie kogos lub kogos wrecz moglibyscie polecic? Bo w Wawie za wyspawanie kilku rur krzycza 1600zl...

Klatka nie musi byc wykonana wedlug zalacznika J - nie bede sie nigdzie maluchem scigal.

Panowie - taka totalna posucha w temacie?

pawluczuk? On moze jeszcze dziala? Bo ostatnio nawet jakies ruchy u niego widzialem na podworku

Panowie jest koleś !!!mota wyczesanie rozbudowane klatki z zajebistymi spawami wszystko prawie artystycznie robione widać że chłopak ma pojęcie i się stara .ceny w granicach 1,5 tys ,ale to było za malaca który miał krzyże w dzwiach, krzyż na dachu , pałąk poprzeczny na tylnim siedzeniu , do tego pała podwójny w kształcie litery V i poprzeczny za fotelami , i do tego jeszcze rury skośne na gięciu słupa od drzwi co chronią głowę , a cała klata była wzocniona blachami do przednich słupków słupków środkowych i na krzyżach takie trójkąty... no wypas na maxa za 1,5 klocka ....Jak chesz to postaram sie dać na niego namiar .bo kupel szykuje malca do PZMotu i wlasnie w Wawie robil

Barti jak opisałeś to wszystko to ta klatka waży tyle samo co maluch
taki mały dżołk o poranku

Zalatw kontakt Bart poprosze.

UP

o dzieki pat
Barti daj prosze ten namiar.

pamiętajcie tylko że są planowane zmiany w regulaminach i jeżeli takie auto ma gdzieś startować to na chwile obecną niewiadomo czy dopuszczą takie zgodne z zał.J a bez homy - paranoja

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

nie ma czegoś takiego jak klatka z homologacją, klatka musi spełniać wymogi regulaminowe, ew. firma spawająca klatkę może wystawić certyfikat, że klatka jest OK bo rury są ok, bo spawacz miał uprawnienia itd itd.

Cytat:
2008-12-09 20:10:22, nds pisze:
nie ma czegoś takiego jak klatka z homologacją, klatka musi spełniać wymogi regulaminowe, ew. firma spawająca klatkę może wystawić certyfikat, że klatka jest OK bo rury są ok, bo spawacz miał uprawnienia itd itd.

no o tym mówie,że będą sie czepiać spawów,konfigóracji itp.
Info nie potwierdzone,ale patrząc na pzm możliwe...

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

Czyli jak będę miał klatkę "home made" zrobioną przez spawacza z uprawnieniami to mogę sobie wystawić taki papier? (prowadzę firmę i w przedmiocie działalności mam różne dziwne indeksy )

Z tego co się orientuję, to aby wystawić "papier" na klate musi być spełnione:
1rury bezszwowe ciągnione na zimno wytrzymałościowe o wymiarach min podanych w zał. J
2 konstrukcja zgodna z zał. J tzn stopy wymiary miejsca mocowań itd
3 Osoba spawająca musi mieć uprawnienia w postaci kursu spawacza ale nie takiego tradycyjnego tylko aby uprawnienia były honorowane to ten kurs jest jakby to powiedziec w jakiś sposób powtarzany czy sprawdzany co pół roku oczywiście odpłatnie heh. Kolega ostatnio robił takie uprawnienia i kilka słów mi tam szepnął. I to tyle w temacie, oczywiście klate możesz zrobić sam jeśli takowe punkty spełnisz tyle że znając Panów z PZM nie będą przychylnie patrzyli na klate na której nie ma naklejki z jakimś znanym nazwiskiem.

a jak na BK będę się upierał że te rury to nie klatka tylko elementy układu ogrzewania kabiny ?? i będę miał papier od pana co kładzie centralne że mi to zainstalowal to może byc ??

a jak mam papier od psychiatry że wolno mi dojebac sedziemu i mu go przedstawia zamiast homy na ręczny to przejdzie??

Cytat:
2008-12-09 22:50:13, Blady pisze:
a jak na BK będę się upierał że te rury to nie klatka tylko elementy układu ogrzewania kabiny ?? i będę miał papier od pana co kładzie centralne że mi to zainstalowal to może byc ?? a jak mam papier od psychiatry że wolno mi dojebac sedziemu i mu go przedstawia zamiast homy na ręczny to przejdzie??

Ciebie i tak nie dopuszczą choćbyś miał papiery z watykanu

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

ale uzasadnij merytorycznie

Jak dlamnie przepisy które PZM chce zastosować , i już zastosował sa poronione. Tak samo czepianie sie policji o nie homologwane asortyment w samochodzie. No KURWA tak to okresle co im do tego czy mam siedzenie z homo czy tez bez , co im do tego czym mam pasy z homo czy tez bez , to samo czyni sie do klatki . Ja mam sie czuć bezpiecznie a nie oni , przeciez to ja rajduje i mi sie może coś stać a nie im. Nie rozumiem . Pozatym niech mi ktoś poda różnice po miedzy kubełkiem z micro bez homo a kubłem z bimarco z homo nalepka kosztuje 400 zł wiecej, to samo pasy mam 3" 5 pkt racingi bez homo kosztowaly 250 zł z homo te same pasy kosztuja 600 zł a maja jedynie naszywke , a klatka no wiadomo ze jak sie robi klatke to z rur bezszwowych i spawa sie jak w pewnej metodzie . Po co robic maniane z kalta jak ma ona sie polamac przy dzwonie . Te Pedaly z PZM umija tylko brac kase i nic wiecej .Ich debilne "ustawy " doprowadza do zaniechania imprez typu KJS i Supersprinty. Bo oni maja taki wiekszy czy mniejszy wplyw na to. Kolejna rzecz co za frajda jezdzic autem na seryjnym wydechu... kiedy to przejezdzajacy Ikarus jest 2 razy glosniejszy od rajdówki ...Taka moja wypowiedz , a raczje tworcze myslenie oraz poglad na to co sie dzieje....sorki za małe OT

[ wiadomość edytowana przez: Barti125pGRT dnia 2008-12-09 23:08:30 ]

PZM podlega FIA i nie oni wymyslaja sobie wymagania odnosnie bezpieczenstwa tylko sa to ustawy odgorne. Nie chcesz sie stosowac, nie jezdzij w imprezach PZMu, proste. A szczerze powiedziawszy Twój wywód na temat homologowanych rzeczy troche śmieszny dla mnie jest no ale skoro twierdzisz, ze sie czepiaja to sobie wsadz pokrywke od garnka zamiast kiery i przypnij sie rzemieniami do klocka drewnianego - tanio, szybko i w koncu tez nie ma homologacji, bo po co homologacja.
Chyba nie wszyscy rozumieja co to sa PRZEPISY i ze te PRZEPISY, odgórnie wymylone niektórzy tak jak policja czy pzm maja egzekwowac czy sie to nam podoba czy nie.
A jak Ikarus jest głośniejszy od rajdówki to ty chyba prawdziwej rajdówki na oczy nie widziałeś
Cytat:
Ja mam sie czuć bezpiecznie a nie oni , przeciez to ja rajduje i mi sie może coś stać a nie im. Nie rozumiem .

To zrozum, że oni nadstawiają dupy za Twoje życie, bo bierzesz udział w ICH imprezie. Jak chcesz być panem swojego losu to jedź do lasu. Wtedy możesz mówić o tym, że Ty się czujesz bezpieczny. Jak zabijesz kogoś na drodze to Ty za to odpowiadasz, jak zrobisz to samo na trasie KJSu, rajdu czy innej imprezy organizowanej przez Związek to oprócz Ciebie oni idą pod lupe i wierz mi jakbym był na ich miejscu nie chciał bym nadstawiać dupy za to, że Tobie np urwała się kiera w czasie pokonywania zakrętu i przyjebałeś w słup przy któym stało dziecko. A kiera się urwała bo np zrobiłęś ją z wymienionej pokrywki od garnka. Przykład specjalnie przerysowany, żebyś zrozumiał o co chodzi w homologacji i dlaczego ją egzekwują.

Tu jest namiar na tego kolesia co robi wyczesane klatki w wawie 602840676 Adam Kozak.

Troszeczke za obrazowo to przedstawiles. No ale niech bedzie.Chodziło mi o to ze przesadzaja troszeczke z Tym wszystkim na KJSach bo do PZmotu im troszke barkuje a robia z Tego imprezy na miare RSMS...taka moja dygresja

[ wiadomość edytowana przez: Barti125pGRT dnia 2008-12-10 10:53:14 ]