Utwardzania ciąg dalszy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Odebrałem dzisiaj swojego potwora z firmy Bilstein gdzie utwardzałem przednie amorki. Zwiększono nieznacznie siłe dobijania natomiast zdecydowanie zwiększono siłe rozciągania. Efekt jest taki że komfort jazdy praktycznie się nie zmienił, natomiast trzymanie się nawierzchni jest zdecydowanie lepsze, no i auto nie wpada w nieprzyjemne bujanie przy prędkościach podświetlnych....
Oczywiście Bilsteiny razem z twardymi Alko, całośc chodzi teraż świetnie. Mam nadzieję że sprężyny Ventura nie zawiodą mnie ......
Teraz jeszcze tylko rozórki od Viggena i zawieszenie będzie już profi - czyli docelowe na resztę życia tewgo auta.

[ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2003-07-22 22:15:44 ]

swoja droga ciekawe ile ten twoj silnik jeszcze zniesie....

Cytat:
2003-07-23 00:49:45, Dominik_Olechnowicz pisze:
swoja droga ciekawe ile ten twoj silnik jeszcze zniesie....

Lepsze pytanie, ile kosztowało utwardzenie

A ja zastanawiams ie jak by tu polepszyc jeszcze sowje, z perspektywy 1,5 miesiaca to hmm jestem bardzo zadowolony ze sowjeog zawieszenia, troche mi tylko przeszkadza to jak klne jak szewc jadac samochodem i wpadam nawet w male dziury i to czuje.. ale za to jak trzyma na zakretach .. 120 km/h i zakret to teraz nie problem... a jak hamuje!! droga hamownaia skrocila sie wg. moich szacunkow o przynjamnije 35-40% !! jestem zadowolony bardzo

no moze tylko tyl bym obnizyl... ale mowi sie trudno...

jeszcze tylko rozporki od Viggena

Cytat:
2003-08-08 21:59:40, Lasombra pisze:
A ja zastanawiams ie jak by tu polepszyc jeszcze sowje, z perspektywy 1,5 miesiaca to hmm jestem bardzo zadowolony ze sowjeog zawieszenia, troche mi tylko przeszkadza to jak klne jak szewc jadac samochodem i wpadam nawet w male dziury i to czuje.. ale za to jak trzyma na zakretach .. 120 km/h i zakret to teraz nie problem... a jak hamuje!! droga hamownaia skrocila sie wg. moich szacunkow o przynjamnije 35-40% !! jestem zadowolony bardzo

no moze tylko tyl bym obnizyl... ale mowi sie trudno...

jeszcze tylko rozporki od Viggena

Rozpórki będą mam nadzieje robione na miejscu, a nie wysyłka (montaż) ?

Ciesze się, że zawiecha dobrze służy. bo głupio by było gdybyś żałował