Zawieszenie przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.wymienione: sworzeń wahacza, końcówki drążków, łącznik stabilizatora i dalej coś nie tak. Właściwie to bardziej prawa strona. Takie niby stukanie niby trzaskanie. Najbardziej zauważyłem np. na kamieniach. Jak myślicie co jeszcze wymienić???

Mocowanie kolumny McPersona
Czy aby na pewno to
Objawy były opisywane
Szukaj w wyszukiwarce

jak na prostej jest oki a przy wiekszej dziurce wali to bardzo mozliwe ze mocowanie mcpersona.

takie bardziej szuranie? trzaskanie przy naprawde duzym ugieciu?
to byc moze zardzewiała sróba wachacza-ta co łaczy wachacz z nadwoziem-u mnie taka sytuacja zaistniała
odkrecic trzeba wachacz od nadwozia-ewentualnie wymienic tuleje i poduszke, oszlifowac troche ta sróbe z rdzy, smarem posmarowac i własciwie zamontowac
no ewentualnie wachacz wymienic

Cytat:
2008-12-02 14:49:30, pawel12356 pisze:
takie bardziej szuranie? trzaskanie przy naprawde duzym ugieciu? to byc moze zardzewiała sróba wachacza-ta co łaczy wachacz z nadwoziem-u mnie taka sytuacja zaistniała odkrecic trzeba wachacz od nadwozia-ewentualnie wymienic tuleje i poduszke, oszlifowac troche ta sróbe z rdzy, smarem posmarowac i własciwie zamontowac no ewentualnie wachacz wymienic

...ruszysz jedno gówno to się wynajdzie 5 innych do zrobienia

...jak trzyma zbieżność i nie ma luzów w kierownicy to niech sobie szura - te typy tak mają [chodzi mi o różne niezidentyfikowane odgłosy ...zewsząd]

...a opisanej przez Ciebie roboty + to co wyjdzie w praniu jest od groma - chyba, że chcesz jeszcze jeździć sprzętem ...10 lat

Cytat:
2008-12-02 20:18:01, nawigator5 pisze:
...ruszysz jedno gówno to się wynajdzie 5 innych do zrobienia ...jak trzyma zbieżność i nie ma luzów w kierownicy to niech sobie szura - te typy tak mają [chodzi mi o różne niezidentyfikowane odgłosy ...zewsząd] ...a opisanej przez Ciebie roboty + to co wyjdzie w praniu jest od groma - chyba, że chcesz jeszcze jeździć sprzętem ...10 lat

u mnie nie ma zadnych odgłosów-nic nie puka ani nie stuka-tak ze nawet nie wiem o czym muwisz
roboty nie ma tak duzo-moze 2 godzinki a jak wymieniasz wachacz to 1 godzina-a co ma wyjsc w praniu? to najprostrze zawieszenie w tej klasie aut, w dodatku wszystko jest tanie jak barszcz
tak na marginesie ta sróba to było u mnie ostatnie za przeproszeniem gówno-całe zawieszenie przedstawia u mnie stan zblizony(miejscami sa ubytki farby ) do oryginału , a w niektórych miejscach(amortyzatory sprezyny hamulce) go przewyzsza

Cytat:
2008-12-02 20:45:46, pawel12356 pisze:
u mnie nie ma zadnych odgłosów-nic nie puka ani nie stuka-tak ze nawet nie wiem o czym muwisz roboty nie ma tak duzo-moze 2 godzinki a jak wymieniasz wachacz to 1 godzina-a co ma wyjsc w praniu? to najprostrze zawieszenie w tej klasie aut, w dodatku wszystko jest tanie jak barszcz tak na marginesie ta sróba to było u mnie ostatnie za przeproszeniem gówno-całe zawieszenie przedstawia u mnie stan zblizony(miejscami sa ubytki farby ) do oryginału , a w niektórych miejscach(amortyzatory sprezyny hamulce) go przewyzsza

otóż to - w porównianiu do vectry c albo nawet audi b4 nie ma zadnych problemów - wszystko jest proste i żadko trzeba interweniowac z jakimis tulejkami pierdami wymianami itp

no tak, ale całą robotę robię sam więc tylko kwestia części pozostaje (a wiadomo, że tanioszka). A poza tym nie lubię jak mi cos stuka i puka w moim szajsero. Więc kupię łożyska amortyzatora i przy okazji wymienię tuleje wahaczy. O sukcesach zamelduję hehe

wymienione i stuki odeszły w niepamięć

Gratulacje.
Ja mam podobnie. Po wymianie amorków coś zaczęło stukać właśnie z prawej. Końcówki drążków i sworznie wymienione więc odpadają. Wymieniłeś łożysko amortyzatora (ruzumiem, że to to cudo co trzyma amorek od góry) i tuleje wahaczy? A wiesz co naprawdę waliło? Bo ja niestety muszę oddać sprawę mechaniorowi a robienie 2 rzeczy zawsze droższe niż jednej

na 100% stuka Ci górne mocowanie mcphersona czyli tzw łożysko amortyzatora. Po wymianie należy ustawić zbieżność. Szkoda, że jesteś z daleka bo machnąłbym Ci to w mega promocyjnej cenie