Problem Pomocy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam espero 1,5 16V w gazie jadac na gazie jest wszystko ok ale tylko przlacze na paliwo nie ma mocy samochod nie chce palic i nierowno chodzi jak dodaje gazu to strzela z filtra powietrza! Potrzebuje pomocy moze ktos mial taki problem!?

w vw miałem przy takich objawach przebicie na kablach WN

Cytat:
2009-01-06 22:42:09, michal1916 pisze:
Mam espero 1,5 16V w gazie jadac na gazie jest wszystko ok ale tylko przlacze na paliwo nie ma mocy samochod nie chce palic i nierowno chodzi jak dodaje gazu to strzela z filtra powietrza! Potrzebuje pomocy moze ktos mial taki problem!?

Zacznij od resetu kompa. Chociaż bardziej obstawiam że wina może też tkwić w tytule.
Cytat:
2009-01-06 23:37:24, sta3x63 pisze:
w vw miałem przy takich objawach przebicie na kablach WN

A to ciekawe, bo przy problemach z kablami najczęściej takie objawy zaczynają się przy jeździe na gazie a nie na benzynie.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2009-01-06 23:53:34 ]

Zabita pompa paliwa, lub zapchany filtr

Dziwne jest to że na LPG wszystko gra w takim wypadku to zacznij od filtra paliwa (wymień) ,jeżeli nie jeżdziłeś długo na Pb to może być problem z pompą paliwa oraz wtryskami.

pompa jest wymieniona na nowa czysty filterek przy pompce a filtr paliwa wymieniony calkiem niedawno wlalismy taki ulepszacz do czyszczenia wtryskow w benzynie ale nic to nie dalo

To może przełącznik jest uszkodzony

Cytat:
2009-01-07 00:41:31, Rospur pisze:

jaki ?

Ten od przełanczania LPGPb , dziwne jest to że na gaziku wszystko ładnie gra ,gaz jest bardziej podatny na niedomagania po stronie zapłonu ( świece , kable WN, kopułka ,itp)

no wlasnie wymienilem jeszcze kopulke swiece i palec i nic troche rzezcy powymienialem a tu dalej nic

Cytat:
2009-01-07 00:41:31, Rospur pisze:

Dokładnie chodzi o elektrozawór lub przekaźnik.
Może być tak, że elektrozawór nie zamyka Ci LPG w momencie, kiedy przekaźnik "puszcza" prąd na wtryskiwacze, co skutkuje podaniem 2 paliw i silnik się dławi.

Napisz jeszcze kiedy ostatnio tankowałeś Pb, może paliwo jest już stare i marnej jakości.
Możliwe też, że padł regulator ciśnienia paliwa (nie pamiętam dokładnie nazwy) i zalewa Ci świece, co niekiedy ma podobny objaw do opisanego.

mialem troche malo to zatankowalem do pelna w poniedzialek

Jeśli strzela w filtr powietrza po przełączeniu na PB to moi zdaniem faktycznie może dostawać dwa paliwa na raz i dlatego są cyrki, awarie układu zapłonowego szybciej można zdiagnozować na gazie a nie na PB... wal do gazownika niech sprawdzi czy wszystko w instalce działa jak należy...
Pozdr.

problem idzie rozwiązać inaczej.Odłącz zasilanie instalacji gazowej i wtedy odpal na benzynie.Gazu nie będzie podawał. Dodatkowo zakręć zawór w butli (to ewentualnie wykluczy elektrozawór, który może nie zamykać do końca).Tylko pamiętaj, że jeśli podaje gaz to na początku musi wypalić się ten z przewodów.