| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Przemek_21083 Kandydat na Kandaydata Łada Samara 21083 Łodygowice | 2008-12-07 20:34:24 Witam.
jakiś czas temu kupiłem po okazyjnej cenie silnik 1.5 do Samary z małym przebiegiem. Teraz go czyszczę, mam zamiar go trochę doprężyć, ale nie to jest głównym tematem. Chcę wymienić simmeringi na wale i wałku rozrządu(tego jeszcze nie ruszałem, ale chyba też tam simmering jest. Jak zdjąłem simmering z wału, to był na nim zaznaczony kierunek obrotów zgodny z obrotami wału, i od strony uszczelniającej były takie jakby listki. Moje pytanie, czy na wał i wałek rozrządu są jakieś specjalne simmeringi kierunkowe czy coś, czy zwykłe? |
Konrado-K7 Kandydat na Kandaydata Samara Rzeszów | 2008-12-07 23:37:25 te nacięcia to zabieraki, jeśli chcesz wymieniać to musisz kupić właśnie takie same z identycznymi nacięciami jak te stare. Dobra rada zainwestuj w jakieś lepsze niz ładowskie nawet zamiennik do innej marki tylko tych samych wymiarów bo te ładowskie lubią szybko pyszczać |
![]() klakier--king SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 / Łada 2107 gdynia | 2008-12-08 10:39:22 Witam.
Jezeli jest juz mow ao zimmeringach ... Wycieka mi troszke oleju przez zimmering przy rozrzadzie bo z uplywem czasu tworzy sie na nim rowek ... Mowicie zeby zainwestowac i wymienic na "firmowy" ... od jakiego innego samochodu moglby pasowac ?? Pozdrawiam. |
Konrado-K7 Kandydat na Kandaydata Samara Rzeszów | 2008-12-08 16:19:27 trudno powiedziec od jakiego innego samochodu najlepiej wziąść stary i szukać identycznego na wymiar lub bodajże podają w książce napraw dokładne wymiary. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-12-08 19:07:18 Do klasyka kupowalem simmering przedni w sklepie z czesciami do japoncow, a pasuje tez ponoc do jakiegos fiata.
(tak mial ten moj napisane) Polecam tez przygladnac sie kolu pasowemu(czy temu czemus co ma uszczelnic simmering) - czesto gesto jest zorane - i tu nawet najlepszy simmering nie przezyje. Trzeba je przeciagnac na tokarce najlepiej, a pozniej- hmm w zaleznosci od zuycia, dobrac inny simering, albo nie nabijac go do konca, albo skrocic sprezynke. Albo wymienic kolo |
![]() klakier--king SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 / Łada 2107 gdynia | 2008-12-09 14:01:09 nie no chyba nie jest tak zle zybym musial powazniejsze naprawy robic z kolem mam dopiero 74000 przebirgu wiec mysle ze wymiana zimmeringu wystarczy ;] |