Stukanie przy skręcaniu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Stuki w prawym kole pojawiają się przy pełnym skręceniu kierownicą niezależnie od prędkości w prawym kole....czy to krzyżacy atakują (krzyżak osi napędowej ma luzy)?

przegub zewnetrzny

Cytat:
(krzyżak osi napędowej ma luzy)?

Niestety wygląda na to że tak.

Jeśli wykluczyłeś ocieranie opony o nadkole, czy coś innego, to typowy objaw rozlecianego przegubu. Zobacz na gumową osłonę przegubu, czy jest cała...

raczej przegub
można z tym jezdzić jeszcze dużo km nic sie nie rozleci tak naprawde ale w którymś momencie zacznie stukac nie tylko przy pełnym skręcie az stanie sie to tak wkurzajace ze i tak trzeba bedzie wymienić.

Cytat:
2008-12-09 20:30:13, jmatrejek pisze:
raczej przegub można z tym jezdzić jeszcze dużo km nic sie nie rozleci tak naprawde ale w którymś momencie zacznie stukac nie tylko przy pełnym skręcie az stanie sie to tak wkurzajace ze i tak trzeba bedzie wymienić.

a mi na prostych nie stukało a sie rozpadl hmmm??
wymien go jak najszybciej to nie jest drogie

Cytat:
2008-12-09 20:30:13, jmatrejek pisze:
raczej przegub można z tym jezdzić jeszcze dużo km nic sie nie rozleci tak naprawde ale w którymś momencie zacznie stukac nie tylko przy pełnym skręcie az stanie sie to tak wkurzajace ze i tak trzeba bedzie wymienić.

Nic nie obciera, czyli przegub zewnętrzny i kosztuje ok.130zł.
Czas żeźby nasąpił

zapewne jest to przegub i zrób to odrazu, bo może Cie nie mile zaskoczyc jak bedziesz sie gdzies spieszyc i wtedy wiecej problemow niz to warte... na allegro jeszcze taniej mozna dorwac...

Przerabialem ten temat ostatnio Stukanie w prawym kole przy skrecie na maxa. Wymienilem przegub na nowy i klasa

Mnie wymienili przegub dwa dni temu – takie same objawy (stukanie przy maksymalnie skręconych w prawo kołach). Kupiłem HARTa za 65zł i zastanawiam się ile pociągnie Nigdzie nie mogłem dostać używki w dobrym stanie.

Po wymianie oczywiście cisza.

hmm kurcze to ja nie wiem, ja kupiłem przegub za 180zł