Podswietlane wskazowki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak podswietlic wskazowki w escorcie, mam juz z poloneza wskazowki i teraz nie mam pojecia jak podswietlic wskazowke obrotomierza i predkosciomierza, tam miejsca nie ma na diode, przy temperaturze i paliwie, sa takie jakby trojkaty wiec tam nie problem wsadzic, a tutaj? Jak ktos posiada to niech wrzuci fotki jak u siebie mocowal diody obrotomierza i predkosciomierza.

Jak znajde fotke to wrzuce.

Pod obrotek miesci sie bardzo ladnie, wszedzie diody 3mm, wiercisz dziurke w tarczy i wciskasz diode, tak zeby chowala sie pod wskazowka ale zeby nie byla zbyt blisko oski.
Ja malowalem diody czarnym matem i tylko sam czubek wycieralem, zeby swiatlo nie padalo na boki.

W wskaznikach, montujesz w koncach tych trujkatow, tyle ze ja je rozwiercalem w samym rogu tak na grubosc diody, bo nie miesci sie normalnie.

Najgorzej w predkosciomierzu, u siebie diode spilowalem praktycznie ze ledwo co byla , a i tak misialem ja wstawic pod skosem i podpilowac z gory zeby swiatlo padalo na wskazowke.
Z tym jest dosc sporo roboty, a jeszcze wuiecej nerwow, bo niby ladnie pasuje ale zaciera o sprezyne.

No co jest nikt nie ma fotek jak to zrobil?