Przegląd auta z PLG-"nowe przepisy" ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Umawiając się na przegląd w stacji kontroli pojazdów,poinformowany,zostałem ,że trzeba zabrać ze sobą wszelkie papiery od instalki LPG,bo niby przepisy się pozmieniały i będzie jakiś "nowy wpis".

Szukałem w necie i nic nie ma na ten temat.

Dotychczas podczas przeglądu jak pamiętam to diagnosta zerknął w dowód czy wbita instalka LPG,oraz homologacja butli go interesowała...

Co nowego wymyślili ???

Krzysztof

ja bylem tydzien temu na przegladnei i tylko homologacja butli potrzebna.
Pozdrawiam!!!

ok,więc tak samo jak rok temu...więc już nie wiem kompletnie co diagnosta bredził

mysle ze gdyby cos wymyslili to by byla gdzies o tym mowa a jednak cisza. pozatym po co takiemu diagnoscie reszta papierow tzn wyciag ze swiadectwa homologacji czy papiery od reduktora czy faktura?? jego interesuje tylko czy butla ma wazna homologacje i czy instalka jest szczelna, no cvo bardziej dociekliwy zweryfikuje czy auto ma elektronicznie sterowana dawke gazu ale to widac po otwarciu maski i nie potrzeba zadnych papierow. tak ja mysle ale w tym kraju nie zdziwil by mnie jakis nowy idiotyczny pomysl.
Pozdrawiam!!!

w czwartek się okaże czy coś nowego,czy tylko diagnosta "dziwny"

przepisy stare tylko zaczęli ich przestrzegać ,pewnie były jakies problemy z instalacjami po "przeglądzie"

witam
już po przeglądzie
bynajmniej tam gdzie robiłem diagnosta dokładnie przeleciał całą homologację od butli i wtedy wbijał datę przydatności butli do użytkowania w komputer i numery samej homologacji

sama faktura od montażu również zweryfikowana

kartka z homologacjami poszczególnych podzespołow również przeglądnięta i też coś z niej wbijał w komputer

co dokładnie nie widziałem

[ wiadomość edytowana przez: KS dnia 2008-12-19 10:02:26 ]