Jak wysunąc skrzynie z silnika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie jak wysunąć skrzynie z silnika? Silnik jest wyciagnie ty z auta razem ze skrzynia biegow... sróby odkrecone(chyba wszystkie) co teraz? Jest to łapane na jakis klej czy cos?

Witam
Nie jest łapane na żaden klej tylko są tam takie jakby tulejki(prowadzenia) zdaje się w dwóch miejscach i na tym zazwyczaj mocno trzyma. Jeśli masz odkręcony rozrusznik i WSZYSTKIE śruby a do tego jeszcze osłonę koła zamachowego(taka blacha w dolnej połówce skrzyni między nią a silnikiem)to nie pozostaje ci nic innego jak porządnie szarpnąć góra-dół i zobaczysz czy się rozejdzie.
Pozdrawiam

gdzie ta blacha sie znajduje? na dole skrzyni?

Cytat:
2008-12-19 10:22:59, Nofy pisze:
gdzie ta blacha sie znajduje? na dole skrzyni?

ona znajduje sie na całości połączenia ale największy jej odkryty fragment wraz ze śrubami do odkręcenia masz w okolicach rozrusznika.
Jak już odkręcisz wszystko proponuje delikatnie opukać skrzynie młotkiem wokół miejsca łączenia z silnikiem. Wtedy puści.

Ale pod warunkiem że naprawde wszystko odkręciłes i nie wal młotkiem przypadkiem tak jak byś chciał wyburzać wierzowiec bo obudowa skrzyni jest aluminiowa

OK, dzieki chlopaki za info... biegne na garaz! Zobaczymy czy zejdzie

Jak masz wszystko na wierzchu to i dostęp masz wyśmienity i zobaczyć możesz dokładnie gdzie są śruby. Poradzisz sobie bez problemu.
Powodzenia

skrzynie wysunąłem bez problemu... nie widziałem jednej sróby która schowała sie tam gdzie pisaleiscie czyli kolo rozrusznika Dzieki za pomoc