| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pwr79 F&F MEMBER 125p Warszawa | 2008-12-28 16:42:48 Ogarnij gaźnik! Chyba, że chcesz się spalić Kup zestaw naprawczy i powymieniaj uszczelki!!!
Nie za bardzo ogarniam temat "regenerowany gaźnik, który cieknie" |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2008-12-28 23:06:28 i zobacz jak wszystkie płaszczyzny wyglądają dobrze by było je przyplanować dla wyrównania, skąd ci cieknie?? |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-29 08:32:38 gaźnik chłopaku najlepiej robić samemu - przynajmniej będziesz wiedział co zje...łeś.
Cieknie Ci z pokrywki gaźnika nad komorą pływakową z powodu nierównej pokrywki... co z tym zrobić??? 1. Zdjąć pokrywkę 2. Zdemontować z niej wszystko co tam masz - pływak, zawór igliocowy, wsjo, dwie takie mosiążne (albo miedziane) rureczki z przedniej części pokrywki też wyjmij (tylko spamiętaj skąd są - i która gdzie była, one mają inne rozmiary) 3. Splanować wieczko gaźnika na papierze ściernym (najlepiej ułożyć go na szkle) albo na kamieniu (kamień sobie natłuść olejem silnikowym to nie będą tak opiłki latać - PLANOWAĆ RĘCZNIE NIE MAECHANICZNIE 4. wszystko DOKŁADNIE umyć - DOKŁADNIE - najlepiej kilka razy 5. dysze - WSZYSTKIE - wyczyścić - WSZYSTKIE 6. założyć uszczelkę ok 1mm (ja dorabiałem na zamówienie) 7. Zmontować i odpalać Jak masz ZHS i on jest niepodpięty lub zepsuty to nie ma bata żeby odpalił... gud lak |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2008-12-29 08:49:49 a tak z innej beczki, furiosus zapisales sie do masonow? fiat cos ostatnio wolnomuli?
[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2008-12-29 08:51:10 ] |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-29 08:55:19
wolno oj bardzo wolno... cyrkiel i węgielnica to taka prowokacja... inteligentna z Ciebie bestia Bart... ostatnio w wolnych chwilach (kiedy nie leżę pod fiatem) - czytam to i owo i takie chwilowe zainteresowanie tym ruchem... |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-29 09:29:06
papier tak p500 powienien dać radę - zależy jak krzywo masz (ja u siebie na kamieniu jechałem). pamiętaj jednak, że powierzchnia ma być równa a nie gładka - zapewni to poprawne trzymanie uszczelki jeżeli masz spory kamień szlifierski i możesz go "zniszczyć" to do wyrównywania aluminiowych powierzchni idealna sprawa, trzeba go natrzeć olejem, wtedy opiłki aluminim zostają na kamieniu a nie latają wszędzie się pchając i brudząc co popadnie, po użyciu kamień spłukujesz ciapłą woda i papa... gotowy do następnego natarcia i użycia |