| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Andzia76dlb DLB | 2006-11-09 13:04:28 witam czy moze mi ktos wytlumaczyc gdzie jest przepustnica w corsie B 96' i czy mozna ja samemu wyjac i wyczyscic? |
FilipTeodorek Administrator Opel Astra H / Opel ... GrodziskMazowiecki | 2006-11-22 21:23:33 Andzia jaka ty masz ta corse jaki silnik? w B nie ma gaznika |
FilipTeodorek Administrator Opel Astra H / Opel ... GrodziskMazowiecki | 2006-11-23 17:50:43 Nominalmaniak wspominal sorki ![]() |
nominalmaniak ozorków | 2006-11-24 06:54:55 Ja również nie przypominam sobie żebym coś pisał o gaźniku ?
Odpowiedź dla mojej Ani ściśle dotyczy położenia przepustnicy w corsie b z mono wtryskiem. Przepustnica to mosiężny talerzyk umieszczony pod wtryskiem w gardzieli przed kolektorem ssącym. Zamocowana jest na ośce przepustnicy, uchylamy ją podczas naciskania pedału gazu. Uchylając ją decydujemy o ilości paliwa dostarczanej do silnika. Komunikuje się ona z komputerem podając swoje położenie w celu podania ile paliwa ma wtrysnąć wtryskiwacz. Komunikacja odbywa się za pomocą potencjometru przepustnicy zamocowanego na zewnątrz z prawej strony. Ośka przepustnicy na której zamontowana jest przepustnica lekko wystaje na zewnątrz i wchodzi w potencjometr, poruszając się porusza potencjometrem. Polecam lekturę Wydawnictwa Komunikacji i Łączności obojętnie od jakiego opla, corsa tigra, kadett. Duże litery i kolorowe obrazki
Pozdrawiam wszystkich na forum a w szczegulności ciebie Anulko Klempo ty moja Buziole |
kwas84 rypin | 2007-12-27 12:30:52 witam
mam corse b 97' gdy samochód stoi na jałowym biegu na wolnych obrotach wpada w dziwne drgania, ta jagby chodził nierówno silnik, podczas jazdy tego niema czy może to być sprawa przepustnicy?? |
4krzysiek4 Kobielice | 2008-12-28 20:59:01 Witam. mam mały problem z moją corsą B 1.0 1999. jak zapale silnik i jest zimny podczas przyspieszania nagle jakby odcina moc i słabnie aby nagle załapać i normalnie przyspieszać. dzieje się tak tylko gdy silnik jest zimny. czy ktoś wie moze dleczego tak się dzieje i co to powoduje ?? za wszelką pomoc dziękuje |