Kształt immobilajzera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
złamałem kluczyk i mam stary przyklejony taśmą do zapasowego i tak jeżdze na razie.Za dorobienie śpiewaja 150 -200zł (w zaleznosci gdzie) Mam wiec pytanko jak dorobie zwykły kluczym z pustym miejscem na immo to jak wyciagnac stary aby nie spie..... jaki on ma kształt itp.Wszelkie uwagi mile widziane

poszukaj w wyszukiwarce ktoś już tak robił

-----------------
Miałem kiedyś ESPERO z silnikiem od Jawy gdy go rdza zeżarła zrobiłem z silnika kosiarkę do trawy. Teraz gdy mnie nachodzą wspomnienia, wspominam przeszłość kosiarki do trawy strzyżenia!

Immo w kluczyku

Już kiedyś pisałem ale co tam.
Dorobiłem zwykły kluczyk bez miejsca na immo (nawet nie wiem czy takie są). W oryginalnym tam gdzie jest imo patrząc od strony klucza właściwego zobaczysz takie oczko plastikowe trochę różniące się od reszty plastiku kluczyka. Tam siedzi taka mała tulejka szklana z cewką w środku. Delikatnie nożykiem do tapet zeskrobywałem warstwa za warstwą plastik z kluczyka aż doszedłem do immo. Po wyjęciu chciałem nawiercić otwór w nowym ale oczywiście mi zeszło i po prostu naciąłem nowego brzeszczotem i wkleiłem na distal immo i działa 2 rok bez problemu.

Cytat:
2008-12-29 00:42:42, sta3x63 pisze:
złamałem kluczyk i mam stary przyklejony taśmą do zapasowego i tak jeżdze na razie.Za dorobienie śpiewaja 150 -200zł (w zaleznosci gdzie) Mam wiec pytanko jak dorobie zwykły kluczym z pustym miejscem na immo to jak wyciagnac stary aby nie spie..... jaki on ma kształt itp.Wszelkie uwagi mile widziane

w aso za dorobienie 88 zł z imo
tyle przynajmniej krzyczeli mi w listopadzie na bogucickiej w katowicach

Cytat:
2008-12-29 11:53:43, greenberg pisze:
w aso za dorobienie 88 zł z imo tyle przynajmniej krzyczeli mi w listopadzie na bogucickiej w katowicach

heh czyli wychodzi na to, że czasem warto najpierw jechać do ASO niż do jakichś majstrów. A, że do Katowic nie mam daleko to kolego greenberg jak tam dojechać???

Cytat:
2008-12-29 11:53:43, greenberg pisze:
w aso za dorobienie 88 zł z imo tyle przynajmniej krzyczeli mi w listopadzie na bogucickiej w katowicach

Ciekawi mnie czy w całym kraju ASO mają taki sam cennik?? Mam tylko jeden komplet kluczy i chciałbym sobie dorobic drugi. Wiadomo różnie może być.
Byłem u fachowca co takimi rzeczami się zajmuje no i: powiedział problemu żadnego nie ma, a jak spytałem o koszt to zaśpiewał 300 i dodał, że reszty trochę będzie.
Do ASO nie pojechałem bo zawsze się wydaje, że tam ździerają. Jutro odwiedzę serwis i się dowiem