Gniazdo świec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie od niedawna mam problem z autkiem, silnikiem.
Mianowicie gdy sie rozgrzeje, nabierze tem to chodzi na 5 cylindrów. Postanowiłem wymienić świece,i zauważyłem że jedna świeca jak i całe gniazdo w którym sie mieści jest całę w oleju..Jest tam taka uszczelka przez którą dostaje sie rozgrzany (rzadki ) olej.. Takiej uszczelki nie moge dostać, mysle czy nie spróbować zakleić,uszczelnić to jakimś silikonem do 360 stopni lub klejem.
Czym najlepiej spróbować?? Mieliście kiedyś podobny problem z rozszczelnieniem uszczelki ?? BMW e34 M50 2.0 I

Ja też miałem olej na świecy.Wymieniłem uszczelke pod klawiaturą i jest czysto.Ja bym tego nie zaklejał.

Arczi52 powiedz jak ta uszczelka nazywa sie fachowo ? Uszczelka pod lawiature świec , czy jak ? ILe dałeś za nią u siebie w sklepie ??
Dużo jest pracy przy jej wymianie??
W ilu gniazdach miałes olej ??
Dzięki za infoo

Mechanik mi tylko powiedział,że jest walnięta uszczelka pod klawiaturą i dlatego jest olej na świecy.Chyba tak to się nazywa.Sprawdzałem jedną świecę i w tej był olej.Czy dużo roboty to nie wiem,ale ja sam tego wolałem nie robić.koszt takiej nuszczelki to kilkadziesiąt zł. zależy jakiej firmy.a na dodatek na miałem po cenie hurtowej..u mnie to pomogło,więc myślę,że u Ciebie też to pomoże.ja mam 320i e36 m50

[ wiadomość edytowana przez: Arczi52 dnia 2009-01-03 17:54:24 ]

a byłbyś w stanie skołować mi taką uszczelke, i wysłać pocztą?

tak,ale lepiej jakbyś to u siebie zrobił.

tak,ale lepiej jakbyś to u siebie zrobił.