Nie mozna zatankowac Pb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj bylem zalać Esperaka i d..... wybijało pistolet dystrybutora z wlewu, przyszedł koleś powiedział ze mam pełen bak a była 1/4 zbiornika, pojechałem na drugą stacje i to samo trzymając ledwo wciśnięty pistolet nalałem 21l w 15 min,, az wyszedł gościu i powiedział ze mam full kilka dni wcześniej nalałem 28l i teraz 21 wsiadłem odpaliłem i 3/4 zbiornika, mówię zaryzykuje pojechałem na 3 zalałem jeszcze 5 l i był full, az się wylało co jest ze nie da sie nalać, dziwi mnie też ze Espero ma zbiornik 40l a ja wlałem 54l a w zbiorniku jak wyciągałem pompę było ze 2l, wiec 56l mam teraz w zbiorniku ?? przejechałem tylko na Pb 5km, czy to oznacza ze pobiera mi lpg z Pb bo jeszcze zauważyłem ze strasznie mi chlapie z rury

-jeśli chodzi o tankowanie esperaka to wiem że jest to typowy problem w tym samochodzie. Wiem że trzymanie pistoletu pod pewnym kątem pomaga w tankowaniu.
-jeśli chodzi o jazde na gazie i benzynie w tym samym momencie to jest to mozliwe bo kiedys tak mialem. Pojechalem do gazowników i to naprawili. Tak na szybko nie powiem ci jak to sprawdzić ale najlepiej jedź do jakiegoś gazownika i ci za 20zl odpowie na to pytanie. Jeśli mówisz że ci troche benzyny zużywa samochód jak jeździsz na gazie to jest to normalne ponieważ na początku, tzn do czasu kiedy silnik nie osiągnie kilkudziesięciu stopni powinieneś jeżdzić na benzynie bo sobie popsujesz mikser. W nowszych instalacjach np. w sekwencji jest tak że na gaz się sam przełącza w momencie osiągniecia danej temperatury. W lato przełaczał mi sie na gaz po nie całej minucie, teraz przy 20stopniowych mrozach po 2km. Także jest to normalne ze podczas zimy auto pobiera wiecej benzyny niz normalnie.
-jeśli chodzi o chlapanie z rury to jest to normalne i jest to najczęściej woda, no chyba że tobie chlapie benzyną ale to już musisz sam sprawdzić. Podłuż rączkę do rury na 10 sekund i będziesz wiedział.

A ja na twoim miejscu:
1)poczekałbym do końca mrozów z wszelkimi dywagacjami
2)jeśli dalej będzie coś nie tak pojechał do gazownika

Cytat:
2009-01-06 21:30:27, markon pisze:
dziwi mnie też ze Espero ma zbiornik 40l a ja wlałem 54l

Espero ma zbiornik 50l

Cytat:
2009-01-06 22:34:24, ChesterNS pisze:
Espero ma zbiornik 50l

a weszło 56 :-Zrobiłem tylko 5km co to oznacza 100/100l co to jest rudy 102

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2009-01-06 22:43:11 ]

Tankowałem na stacji Pb i napoczątku szło spoko ,ale jak dałem całą moc na pistolet to od razu wybijało ,chcąc nalać do pełna musiałem stopniowo wyciągać pistolet i lać powoli trochę mi to zajeło nalałem do pełna ,wsiadam patrze na wskażnik a tu niespodzianka doszedł do przedostatniej kreski ,olałem to bo pewnie coś żle pokazuje , ale z tym tankowaniem do pełna to jest lipa

Cytat:
2009-01-06 22:34:24, ChesterNS pisze:
Espero ma zbiornik 50l

Do Espero można zatankować 54litry. Sprawdzałem osobiście.

Cytat:
2009-01-06 22:57:20, certiif pisze:

A może oszukują nas na stacjach

Cytat:
2009-01-06 23:00:29, ChesterNS pisze:
A może oszukują nas na stacjach

Też i to na markowych stacjach

Kiedyś podjechałem samochodem, który miał nominalnie zbiornik 35l. Weszło 38l (a w baku było jakieś 5-6l). Złożyłem reklamację (SHELL) i po tygodniu dostałem 2 strony blebleble z których wynikało,że samochód Daihatsu Charade 1,0 mieści w przewodach,pompie paliwa,gaźniku i filtrze 10l benzyny.Wyliczyli dokładnie.
Chu....,krętacze i złamasy.Amen

Cytat:
2009-01-06 22:57:20, certiif pisze:

kurtka ja już nawet nie pamiętam ile można zatankować ale chyba 0,2 promila max.

Cytat:
2009-01-06 23:41:35, JaRabbit pisze:
Też i to na markowych stacjach Kiedyś podjechałem samochodem, który miał nominalnie zbiornik 35l. Weszło 38l (a w baku było jakieś 5-6l)

8-10 L to jeszcze luz ale ja bylem swiadkiem jak kolesiowi weszlo do auta 25 L wiecej niz ma bak to dopiero nazywac mozna dlugimi przewodami jazda byla na stacji ze myslalem ze padne dobrze ze mialem tankowac po nim bo sobie dalem spokoj

Maniek, bo może dizel

Cytat:
2009-01-08 00:09:15, kylos pisze:
8-10 L to jeszcze luz ale ja bylem swiadkiem jak kolesiowi weszlo do auta 25 L wiecej niz ma bak to dopiero nazywac mozna dlugimi przewodami jazda byla na stacji ze myslalem ze padne dobrze ze mialem tankowac po nim bo sobie dalem spokoj

Jak jechałem w te wakacje autokarem to kierowca opowiadał, ze zatankowali 100l powyzej pojemnosci baku... a jeszcze troche mieli zanim zaczeli tankowac

Pozdr.