Jaki koszt - naprawa 2.0 8V B+G

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Licznik wybił dziś magiczną cyfrę 250.000 ale jak znam życie nie jest to rzeczywista wartość mojego pokazywacza kilometrów, od dłuższego czasu słyszę że jak pracuje na wolnych obrotach z silnika dochodzi takie cyk cyk cyk - coś takiego jak bardzo dobrze wyciszony diesel.

Obstawiam na wał, popychacze - czy coś innego lub gorszego może to być.
Jaki koszt naprawy i czy warto robić czy szukać drugiego serca dla mojej Pani, no i czy nie wdepnę w jeszcze większe g... niż mam.

Z tego co widzę po miarce oleju brać go bierze więc dolewki są nieuniknione.

Proszę o rady i pomoc bo bez auta jak bez ręki

Witam. A możę to uszczelka pod kolektorem wydechowym tak cyka.

Cytat:
A możę to uszczelka pod kolektorem wydechowym tak cyka.

Uszczelka by furgotała.

A może masz ukrytą bombę

Te odgłosy napewno wydostają się z silnika czy z pod silnika?

ja bym obstawiał na zawory, oleju wystarczajaca ilosc? na jakim oleju teraz jezdzisz ?

Cytat:
2009-01-29 23:02:33, invader pisze:
Licznik wybił dziś magiczną cyfrę 250.000 ale jak znam życie nie jest to rzeczywista wartość mojego pokazywacza kilometrów, od dłuższego czasu słyszę że jak pracuje na wolnych obrotach z silnika dochodzi takie cyk cyk cyk - coś takiego jak bardzo dobrze wyciszony diesel. Obstawiam na wał, popychacze - czy coś innego lub gorszego może to być. Jaki koszt naprawy i czy warto robić czy szukać drugiego serca dla mojej Pani, no i czy nie wdepnę w jeszcze większe g... niż mam. Z tego co widzę po miarce oleju brać go bierze więc dolewki są nieuniknione. Proszę o rady i pomoc bo bez auta jak bez ręki

a jak jest u ciebie z gaśnięciem kontrolki cisnienia oleju podczas porannego odpalania ??
bo jezeli nie gasnie odrazu to moga byc panewki
w 2.0 8V ja wymieniałem na nominalne przy przebiegu 270000 i teraz jezdzi dalej i dalej jeszcze cyka ale to juz zawory bo olej jest 15w/40 mineral
a masz jeszcze jedno wyjscie zrobic głośniej radio
ja dolewki robie 0.5l na 10000km
koszt wymiany panewek to 45zł nominalen panewki w auto zatoka , uszczelka miski olejowej 15zł no i filtr oleju i olej + 2 carlsbergi i 1h roboty

[ wiadomość edytowana przez: kazioo dnia 2009-01-30 17:40:36 ]

Cytat:
2009-01-30 17:39:09, kazioo pisze:
koszt wymiany panewek to 45zł nominalen panewki w auto zatoka , uszczelka miski olejowej 15zł no i filtr oleju i olej + 2 carlsbergi i 1h roboty

To chyba tylko korbowodowe wymieniłeś, bo główne to troszkę więcej niż 1h roboty...
No chyba, że silnik na stojaku masz...

Cytat:
2009-01-30 18:47:51, ilku pisze:
To chyba tylko korbowodowe wymieniłeś, bo główne to troszkę więcej niż 1h roboty... No chyba, że silnik na stojaku masz...

dokładnie korbowodowe bo te było słychac i przez panewki na 1 cyl brakowało cisnienia a wszystko to przez zagniecioną miske olejowa i przytkany smok

dolewki co ile robię hmmm ciężko powiedzieć - raz na miesiąc może częściej dolewam płynu w spryski, sprawdzam płyn od wspomy, wodę w zbiorniczku i zaglądam na bagnet i co tam patrze to jest na równo z minimum a uczyli mnie że powinno być w połowie między min a max.

A ile przy wymianie oleju powinno się go faktycznie nalać żeby wszystko było ok tak jak być powinno, no i co lać za olej przy tym przebiegi i tym silniku - pytam się tu bo tych wszystkich mechaników od wszystkiego to już nie mam siły słuchać bo jedna wada w samochodzie a każdy mechanior co innego mówi więc nie mam na nich siły

jezeli jezdzisz na półsyntetyku i niedolewasz wiecej niz litr na 10000km i cisnienie oleju ok to jezdzij tak dalej szkoda zmieniac na mineralny

jak zakręcisz się dobrze, wyrwiesz za parę złotych nową, kompletną głowicę od Daewoo Leganza 8V 2.0. Podobno pasuje... che che

Cytat:
kompletną głowicę od Daewoo Leganza 8V 2.0. Podobno pasuje... che che

a gdzie wstawisz drugi wałek rozrządu?

warzywisko czytaj tytuł wątku
Cytat:
Jaki koszt - naprawa 2.0 8V B+G

i będziesz miał jasność

HA już zaskoczyłem.......

[ wiadomość edytowana przez: warzywisko dnia 2009-02-01 09:10:32 ]