Odklejona tapicerka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam odklejiła mi się tapocerka (dach) klejiłem wszystkim :budaprem,ośmiorniczka,kropelka.I nic cały czas odlazi macie jakies na mysli co by dały rade ?

Mam dokładnie taki sam problem. Zauważyłem na początku tygodnia. Teraz nasuwa mi się myśl że to może być przypadłość Espero ??

Cytat:
2009-01-09 15:05:50, Mieszczan pisze:
Witam odklejiła mi się tapocerka (dach) klejiłem wszystkim :budaprem,ośmiorniczka,kropelka.I nic cały czas odlazi macie jakies na mysli co by dały rade ?

Jeśli chodzi o klejenie kropelką jak i ośmiorniczką są to kleje szybko wiążące, do tego jak wyschną twardnieją. Więc klejenie tak dużej powierzchni nie jest najlepszym rozwiązaniem. Myślę, że lepiej byłoby jakimś klejem dwu składnikowym np. Poxilina, czy coś podobnego, żeby po sklejeniu struktura była elastyczna. Mogę się mylić. Jak coś to poprawcie

Cytat:
2009-01-09 15:05:50, Mieszczan pisze:
klejiłem wszystkim :budaprem,ośmiorniczka,kropelka.

A czytałeś co pisze na opakowaniach w/w klejów? Zapewne też butaprenu użyłeś w ostatniej kolejności? Jeśli zgadłem to po kropelkach/ośmiorniczkach butapren nie klei. Pozostaje jakiś dwuskładnikowy klej - ale przeczytaj instrukcję do niego!

Mylisz się budaprem 1 ,2 krpoelka , 3 osmiorniczka.
Ponadto przed kazdym klejenim oczysciłem na nowo powieszchnie .pozdrawiam

Kolego Mieszczan wejdź tu (kleje do tapicerki) może coś znajdziesz odpowiedniego.

KUP SE DWUSTRONNEGO SZKOTA

ja pierdu czasem jak czytam co poniektóre wasze pomysły to ze śmiechu pękam

Cytat:
2009-01-09 16:32:13, greenberg pisze:
KUP SE DWUSTRONNEGO SZKOTA ja pierdu czasem jak czytam co poniektóre wasze pomysły to ze śmiechu pękam

Może kolega ma jakiś sposób na przyklejenie tej podsufitówki? Przecież na kołki rozporowe tego się nie przykręci!

Cytat:
2009-01-09 16:38:52, Michal7e91 pisze:
Może kolega ma jakiś sposób na przyklejenie tej podsufitówki? Przecież na kołki rozporowe tego się nie przykręci!

sposób jest poniżej podwójny szkot ( taśma dwustronna szeroka)

na kołki też można bo są dziurki kołki trzeba przykleić do podsufitki taśmą montażową ale to wyższa szkoła jazdy

korzystajcie więc ze szkota drogie dzieci

Cytat:
2009-01-09 16:44:22, greenberg pisze:
sposób jest poniżej podwójny szkot ( taśma dwustronna szeroka) na kołki też można bo są dziurki kołki trzeba przykleić do podsufitki taśmą montażową ale to wyższa szkoła jazdy korzystajcie więc ze szkota drogie dzieci

Trzeba było od razu nam dzieciom napisać co to ten podwójny szkot . Z kołkami też bym sobie chyba poradził, ale najpierw muszę sobie skojarzyć o jakie kołki chodzi

No aloe dzięki za wyjaśnienia ws PODWÓJNEGO SZKOTA

Watpie ze taka tasma da rade .małe szanse ja sprubuje poxyliną.
Medrcu ze wschodu dzieki za podpowiedz ale nie skorzystam.Do podklejania tapicerki w tym przypadku bedzie potrzebne coś silnego.Najlepiej jakaś tzn.prastelina która kleji nie scala.Podobny klej jest w w drzwiach bocznych do którego jest przymocowana folia ochronna.Wie ktos(co rozkrezał tapicerke drzwi) jak nazywa się ten klej?

Można się pokusić o taśmę dwustronnie klejącą ale tę piankową
Najlepsza jest chyba ta czarna z zielonym paskiem do zerwania
Kleiłem nią listwy ozdobne na drzwi i błotnik w poprzednim bolidzie i ta tasiemka wytrzymała 3 lata - później autko poszło na handel, ale pewnie do tej pory się trzyma świetnie

Cytat:
2009-01-09 17:27:37, Mieszczan pisze:
Watpie ze taka tasma da rade .małe szanse ja sprubuje poxyliną. Medrcu ze wschodu dzieki za podpowiedz ale nie skorzystam.Do podklejania tapicerki w tym przypadku bedzie potrzebne coś silnego.Najlepiej jakaś tzn.prastelina która kleji nie scala.Podobny klej jest w w drzwiach bocznych do którego jest przymocowana folia ochronna.Wie ktos(co rozkrezał tapicerke drzwi) jak nazywa się ten klej?

nie znasz siły szkota twoja sprawa

ok sprawdze jesli się okaze ze masz racje.Postawie piwo wirtualne hehe ;d

Najmocniejszy to chyba klej do szyb samochodowych,Ale nad podsufika w espero sa jeszcze takie płyty z gąbki przyklejone bezpośrednio do dachu.Niebardzo rozumiem co co do czego chcesz kleić

Cytat:
2009-01-09 21:08:03, Mieszczan pisze:
ok sprawdze jesli się okaze ze masz racje.Postawie piwo wirtualne hehe ;d

Dlaczego wirtualne?
W czerwcu będzie okazja na real

blachowkretami sproboj napewno pomoze.

A na powaznie kleje dwuskladnikowe nie pomoga. Sproboj moze klejami montazowymi lub silikonem montazowym. Ja klejem montazowym (w tubkach jak silikon, do "pistoletu") skleilem boczek do tych piep***** metalowych uchwytow ktore podczas demontazu pourywalem. trzyma sie bardzo mocno boczek sie nie rusza.