Samochod nie Rozwija pełnej Mocy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Od pewnego czasu moj samochod niema juz takiej mocy i takiego buta jak mial. Otoz jeszcze jakis czas temu jechalem swoja ladzianka 120km/h i spokojnie jeszcze mogla wiecej poleciec, natomiast teraz samochod powyzej 100km/h niehce jechac chocby niewiem co. Do tego juz niema takiej buta zeby szybko zbierac sie z miejsca i niewiem co mozy byc grane... Osobiiscie podejzewam gaźnik. bo cala reszta jest sprawna silnik po paru miesieczynm remoncie, nowe swiece silnik bez zadnych przeciekow wiec kompresja nie ucieka, plynu chlodniczego nie bieze ogolnie stan silnik jest okej. Wiec co moze byc ? Słyszalem ze nieraz lubi sie zabrudzic gaznik i dlatego auto jest takie zamulone, ale skad niby mialbyy sie on zabrudzic i jak juz to jak i czy mozna to samemu wyczyscic ? tak zeby go nie rozregulowac bo ostatnio oko 4/5 lat temu jak by czyszczony do gosciu pozniej za jego ustwienie wzial 300zł :/ Czy mozna to zrobic samemu i co dokladnie tam czeba przeczyscic ? Z gory dzieki za pomoc

Ustaw zawory i zaplon

DEx

Zawory sa w porzadku. Natomiast zaplon mialem niedawno ustawiany wiec tez jest w przadku.

naciag pasek/lancuch,ustaw ZAWORY, zagladnij do gaznika(membranki,poziom w komorze), wymien filtr,sprawdz hamulce czy nie blokuja, sprawdz cisnienie w oponach - takie rzeczy to jesli dobrze pamietam co 10 000 km trzeba robic. kable ,swiece, paliwo...
Ja mysle ze cos siedzi na rozrzadzie/zaplonie-ew. gaznik, no chyba ze zblokowana jest.

Moze odpadl ci klej z bloku, ktorym byla latana dziura?

-----------------
http://plepleple.pl

Blok został zaspawany !!!

Zacznijmy od podstaw. Moze przepustnica ci się do końca nie otwiera? Weź kogoś, kto Ci pedał gazu przyciśnie i sprawdź czy sie otwiera do końca, czy może trzeba zrobic regulacje cięgien.

tez kiedys tak miałem ze nie miała buta a ruszyc z miejsca pod górke to musiałem ostro w pedał dać zeby sie wtoczyła i co sie okazało gdy zajechałem do mechanika? otóz w gniezdzie zaworów dziure mi wypaliło a jezdze na gazie, jesli masz gaz poleciłbym sprawdzic to. A z głowicą cos robiłeś?

Moje autko nie jest na gaz ! Głowica i zawory są w porządku bo silnik jest po kompletnym remoncie. Ja podejzewam gaznik i sprawdze wlasnie na czasie przepuszczenia Yanosika bo to mi sie narazie wydaje na najprawdopodobniejsze a nie jakies zawory rozrzad czy zaplon bo to wszystko bylo robione w zaledwie niedawno.

to ze zostalo robione niedawno nie oznacza ze jest ok, to ze czesci sa nowe nie oznacza ze sa ok- niestety to nowa umiejetnosc posiadacza/uzytkownika lady ktora kazdy z nich powiniem posiadac.(nieufnosc w "'nowe"' czesci)

A moze nowy tlumik drgan lancucha sie urwal ? i rozrzad rozjechal ?
A moze gniazdo zaworu zostalo krzywo dotarte i sie wypalilo ?

Zycze Ci aby to byla jakas pierdola w stylu ciegno gaznika- pamietaj zebys nie przegial z regulacja, bo postawi ja na sztorc i zblokuje.
Otworz pokrywe filtra, zapusc silnik, i ciagnij za ciegno obserwujac czy wszsystko sie otwiera.

A jak styki przerywacza?