[126p]Czy to aby orginal?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie raczej do znawcow tematu.Znajomy ma do sprzedania malca z 1974 roku twierdzi ze maluszek jest w 100% orginalny jesli chodzi o elementy blacharskie i mechaniczne.Stad moje pytanie jakie byly jeszcze charakterystyczne szczegoly pierwszych malcow?Z tego co ja sie orientuje to wyskalowany predkosciomierz do 120km/h.Felgi mialy wytloczony napis fiat.Tylnia klapa typu"bambino".Silnik 600cm z kwadratowa glowica?Cos jeszcze?

To jest wlasnie ten malec ktory jest do sprzedania.Moje watpliwosci budza tylnie blotniki i kratki powietrza czy one nie sa z nowszego modelu z lat 80-tych?Ile waszym zdaniem mozna dac za niego max $?

Ten napewno był remontowant i miał zmieniane błotniki tylne, kratkami bym sobie głowy nie zawracał. Licznik był do 130km/h. Patrząc po stanie blachy braku detali to 500zł max.

-----------------
--=RACE TECH=--

Co do niego to powinieneś zwrócić uwage na szczegóły których nie widać na zdjęciach tj:
- wloty w słupkach na poziomie drzwi
- inne zaślepki na montaż tylnych bocznych szyb uchylanych - jak się nie myle to prostokątne powinny być
- szyby sercusiv (nie wiem czy dobrze napisałem )
-błotniki bez przetłoczeń (tu mag dogg zauważył że tylne już były wymieniane)
- deska rozdzielcza z pompką spryskiwaczy i jednym heblem na światła
- kratki z poziomymi otoworami (to da się wymienić)
- gładka wąska kierownica
- szybki trójkątne z bez dolnej ramki z zawiasą klejoną

chyba z takich rzucających się w oczy pierdół to tyle. Bardziej szczegółowe dane znajdują się na stronie kolegi Korozji

on ma chyba nawet tylnie słupki już z drugiej seri

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5963602 na otomoto jest

o ile dobrze pamiętam ten malec miał dzwona , pare ładnych lat temu w krakowie na lotnisku

wiec na chwile obecna cena tego malca to 900zl dzieki za link z otomoto ja chyba bede rezygnowal takze jak ktos jest chetny niech go bierze

z pewnoscia ekspertem nie jestem ale ogrzewania tylnej szyby raczej nie bylo w malcach z 74r
poza tym emblemat "polski fiat"? - powinien byc raczej emblemat z logo fiaciora umieszczony centralnie
tłumik szmerów? oryginalnie byly zwykłe rurki w szescsetkach
prawe lusterko? w starych malcach nie bylo o tym mowy
sa jeszcze przetloczenia na przednim pasie na wysokosci rejestracji - ale za to sobie głowy uciac nie dam
jak pisal jeden z poprzednikow ten malec chyba mial jakies powazniejsze przygody.....................................................

kupa syfu nic pozatym