[K] części silnikowe do 132 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje kilka gratów do dohaca jak by ktoś miał coś taniej z pozostałości po składaniu chętnie kupie

Komplet uszczelek do bloku.
Zestaw do regeneracji gaźnika 38 ADF.
Zawory Freccia potrzebuje komplet ale moge kupić mniej
Tuleje korbowodu.
Używane tłoki z z garbem do 4mm, 84,6 z korbami.
Panewki nowe.

Nie kupie wszystkiego odrazu, pomału po trochu chce to skompletować...

panewki , zawory , uszczelki polecam dobre sklepy motoryzacyjne - ja jak składałem dohca wszystko dostałem nowe bez problemów .

zamiast szukać tłoków na III nadwymiar (powodzenia ) zrób tulejowanie bloku i wsadź te tłoki co były (jeśli się nadają) jak nie ,szukaj jakiś innych które sa nominalne w db stanie

Cytat:
2009-02-19 14:55:09, Blady pisze:
zamiast szukać tłoków na III nadwymiar (powodzenia ) zrób tulejowanie bloku i wsadź te tłoki co były (jeśli się nadają) jak nie ,szukaj jakiś innych które sa nominalne w db stanie

Bladeusz ma rację - u nas tulejowanie dużego bloku (tak jak w dwójce) około 800 PLN - komplet nowych tłoków nieco więcej, a do nowych tłoków musisz doliczyć jeszcze ślifa - następne ze 2 stówy.
U nas tulejowanie oznacza od razy szlif pod tłoki w cenie. No i jest jeszcze jeden plus tłoków które miałeś jak są w spoko stanie - nie spuchną więc możesz motora złożyć minimalnie ciaśniej.
Przetestowane organoleptycznie... no chyba, że to projekt do upalania wtedy zapomnij o składaniu na ciasno.

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-02-19 15:27:24 ]

To nie da sie nigdzie dostać nawet używanych na 3 nadwymiar ?
Koleszka w szlifie mowił ze lepiej tłoki niz tulejowanie.
Tulejowanie 150zł od cylindra + planowanie bloku 50 zł
Szlif 160 zł za 4 cylindry + 50 zł panowanie bloku

Apropo sklepów to zamówienie zrobiłem ale możne komuś coś pozostawało albo ma nowe taniej... każda złotówka sie liczy

Cytat:
2009-02-19 15:43:35, faownik81 pisze:
To nie da sie nigdzie dostać nawet używanych na 3 nadwymiar ? Koleszka w szlifie mowił ze lepiej tłoki niz tulejowanie. Tulejowanie 150zł od cylindra + planowanie bloku 50 zł Szlif 160 zł za 4 cylindry + 50 zł panowanie bloku Apropo sklepów to zamówienie zrobiłem ale możne komuś coś pozostawało albo ma nowe taniej... każda złotówka sie liczy

olej tulejowanie jak ci to zrypią to się tuleje bedą zsówać w dół i 800zł w plecy albo dużo więcej
tłoki na 3 szlif można dostać gorzej będzie z garbatymi jak chcesz płaskie to mam kpl
pozdr

Jaka cena za tłoki?

A może blok od cromy by pasował ?

Cytat:
A może blok od cromy by pasował ?
Powiedzmy ze nie było tego pytania...

Cena wysoka jak na moją kieszeń przynajmniej narazie.
Moze ktoś posiada uzywane był bym zainteresowany