MK VII - pytanie o dorobienie kluczyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pewien dylemat w swoim essim posiadam tylko jeden kluczyk na którym jeżdżę i jest to kluczyk "matka". Postanowiłem dorobic kluczyk i zaprogramować go jak podano w instrukcji. I tu pojawił sie problem osoba sprzedająca kluczyki na allegro poinformowała mnie, że w przypadku gdy urzywam cały czas kluczyka "matki" nie jest możliwe zapogramowanie imob. ,a raczej zawiesze komputer.W związku z tym moje pytanie jest następujace czy jest to prawda o braku możliwości programowania imob. oraz czy da się jakoś dorobić i zaprogramować omijając ASO?. pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź.

Pierwsze słyszę, że jak używa się matki, to mogą być problemy z zaprogramowaniem. Poza tym nie trzeba jechać do ASO. Programują też w większości punktów gdzie dorabiają kluczyki.
Sposób programowania kluczyka jest w książce obsługi. Jak nie znajdziesz, to się odezwij na priv, to poszukam i wyślę. Powinienem gdzieś mieć. Zresztą na forum też chyba był opis kiedyś.

Instrukcje programowania mam tylko sie wystraszyłem, iż moge coś zepsuć jak sam bede programował. Może ktos programował już z klucza matki po wczesniejszym użytkowaniu.?

Niestety nic nie poradzę, matki nie miałem od początku. Kosztowało mnie to 190zł we Wrocławiu. Ale już był najwyższy czas na mój kluczyk.

Może jest ktos kto jezdził na "matce" i zaprogramował sam imob.?

Jedź do jakiegoś porządnego punktu, gdzie dorabiają kluczyki, to się dowiesz. Jak będą w porządku, to powiedzą.

Ale najpierw sie spytaj ile bedzie kosztowac samo programowanie. W m1 zabrzu chcial 160 zeta a w tesco gliwice gosciu sprawdzil mi jakim kodem zabezpieczony jest (mial takie fajne pudelko, co sprawdzalo rodzaje kodow) i powiedzial 300 zeta dorobienie z programowaniem

300 zł no to ładnie krzykną kluczyk z imob. Widziałem za 60 zł plus frezowanie 20 zł dlatego kombinowałem za za 80 zł bede miał kluczyk jednak tak kolorowo nie bedzie chyba . Jak tylko dowiem sie ile krzycza w Koninie dam znać.

We wrocku dorobienie kluczyka z programowaniem (nie mając matki ) 190zł

Cytat:
2009-01-13 21:48:34, benny_ko5 pisze:
Może jest ktos kto jezdził na "matce" i zaprogramował sam imob.?

Tak jeździłem na czerwonym kluczyku dobre 8 miesięcy a ile przede mną ktoś jeździł tego nie wiem. Dorób kluczyk i sprawdź czy otwiera drzwi. Będziesz miał pewność, że jest dobrze dorobiony. Programowanie kluczyk czerwony przekręcasz na zapłon, zapala się dioda od immo, wyciągasz czerwony kluczyk i wkładasz nowy (czarny) przekręcasz na zapłon, czekasz chwilę i już. Czarny kluczyk zaprogramowany. Nie wiem co podaje książka, ale jak ja dorabiałem kluczyk, gościu wyszedł ze mną do samochodu i zrobił tak jak napisałem. Cena - 130 zł, M1 Czeladź.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2009-01-15 18:02:54 ]

Dorobienie kluczyka to zaden program nawet z zaprogramowaniem ja to robilem u Łojka w Przeźmierowie kolo Poznania chyba cene byla kolo 180zł