Współwłasciciel - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam opla astre i chciałem dopisać jako współwłaściciela mojego brata oczywiście poszedłem do wydziału komunikacji tam mi dali papierki do wypełnienia - wypełniliśmy i kazali jechać do urzedu skarbowego ZGŁOSIĆ
więc podjechaliśmy i się naczekaliśmy no bo PIT-y wszyscy składają
Gdy juz nastała nasza kolej pani powiedziała że już darowizny( bo w wydzialekomunikacji dali nam taki druk) nie trzeba zgłaszać od 2007r i ona nie będzie nic mi stęplować
w czwartek ide do wydziału komunikacji - czy ktoś coś podobnego przerabiał no bo nie wiem czy w urzedzie komunikacji znów czegoś nie wymyślą - może notariusza np.?

Dziwna sprawa, ja zawsze w skarbówce zgłaszałem darowizne, pieczętowali i informowali, że jedną darowiznę rocznie na kogoś z rodziny mogę przekazać bezpłatnie.
Nie mogę uwierzyć, że skarbówka jest taka wspaniała i nie pcha łap po podatek od darowizny i "nie trzeba jej zgłaszać"

Współwłasność nie jest darowizną wymaga wpisania w umowe danych współwłaściciela i TĘ umowę zgłasza sie do Wydz. Komunikacji. Na jej podstawie w dowód rejestracyjny wpisana jest osoba druga figurująca w Umowie jako współwłaściciel.
Należy udać się do Sprzedającego i podmienić Umowę.
Pozdr