Problem z lambda na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
mam samochod hyundai elantra 1.6 16v 1994 i z nim taki problem mam instalke II gen ze sterownikiem bingo s4 i podczas pracy na benzynie u mechanika sonda pokazuje normalne wskazania natomiast po przelaczeniu na gaz sonda stoi na 0.3 natomiast w programie od bingo pokazuje ze pracuje a przez gniazdo diagnostyczne samochodu pod komputerem stoi, czemu tak jest? moze typ emulacji zle ustawiony w bingo? dlaczego komputer samochodu pokazuje na gazie ze sonda nie chodzi tylko 0.3 niewazne czy gazuje czy wolne obroty?? gazownicy stwierdzili ze nie wiedza dlaczego bo w programie od bingo pracuje sonda

tylko ze bingo wychodzi do kompa emulacja masa. jak dasz normalna to bedzie pokazywać. dziwnych masz tych gazowników.

Cytat:
2009-01-10 12:33:50, maciejb pisze:
witam, mam samochod hyundai elantra 1.6 16v 1994 i z nim taki problem mam instalke II gen ze sterownikiem bingo s4 i podczas pracy na benzynie u mechanika sonda pokazuje normalne wskazania natomiast po przelaczeniu na gaz sonda stoi na 0.3 natomiast w programie od bingo pokazuje ze pracuje a przez gniazdo diagnostyczne samochodu pod komputerem stoi, czemu tak jest? moze typ emulacji zle ustawiony w bingo? dlaczego komputer samochodu pokazuje na gazie ze sonda nie chodzi tylko 0.3 niewazne czy gazuje czy wolne obroty?? gazownicy stwierdzili ze nie wiedza dlaczego bo w programie od bingo pracuje sonda

Cytat:
2009-01-12 16:23:02, croma1 pisze:
tylko ze bingo wychodzi do kompa emulacja masa. jak dasz normalna to bedzie pokazywać. dziwnych masz tych gazowników.

niebardzo rozumiem... jak co dam normalne? musze zmienic ustawienie emulacji sondy w programie bingo czy co aha i co to jest czas opoznienia odczytu sondy lambda i jak to sie ma do wartosci, jesli zwieksze ten czas lub zmniejsze?

z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

w programie jest rodzaj emulacji. czs odczytu to jest jak długo sonda po przejściu na gaz ma pracować na swojej sredniej wartości.

Cytat:
2009-01-14 00:06:09, maciejb pisze:
niebardzo rozumiem... jak co dam normalne? musze zmienic ustawienie emulacji sondy w programie bingo czy co aha i co to jest czas opoznienia odczytu sondy lambda i jak to sie ma do wartosci, jesli zwieksze ten czas lub zmniejsze? z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Cytat:
2009-01-12 16:23:02, croma1 pisze:

dzieki za odpowiedz a jeszcze odnosnie tego nie pokazywania przez komputer samochodu to nic zlego? ecu przez to nie dostaje jakis dziwnych wartosci? musialbym cos zmienic w programie od bingo zeby dzialalo normalnie? mam chyba ustawione na masa, a odnosnie tego opoznienia odczytu to tylko zaraz po przelaczeniu na gaz? bo pozniej w trakcie jazdy juz odczytuje na bieżąco?

niektóre samochody m,aja sterowniki którym trzeba podac sygnał ,że sonda lambda jest odłączona lub pracuje w na średnim ustawieniu. np boscha lub iaw marelli.

Cytat:
2009-01-14 18:29:31, maciejb pisze:
dzieki za odpowiedz a jeszcze odnosnie tego nie pokazywania przez komputer samochodu to nic zlego? ecu przez to nie dostaje jakis dziwnych wartosci? musialbym cos zmienic w programie od bingo zeby dzialalo normalnie? mam chyba ustawione na masa, a odnosnie tego opoznienia odczytu to tylko zaraz po przelaczeniu na gaz? bo pozniej w trakcie jazdy juz odczytuje na bieżąco?