Dofinansowania UE i UP dla małych firm.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otwierasz firmę dostajesz 24 klocki i po pół roku jesli przyjmiesz nowego pracownika dostajesz chyba 12 klocków, pytanie czy stażysta albo ktoś na przyuczeniu do zawodu tez jest liczony jako zwykły pracownik i na niego tez dostaje sie pieniążki z UE?

Z doswiadczneia powiem ze 12 tysiecy za byle chuja z urzedu - NIEWARTO, chyba ze jestes przechuj pewny za tego ktorego bierzesz.

U nas warunek jest taki ze dajesz zatrudnienie temu ktory jest zarejestrowany u nich i oczywiscie "nadaje sie" co oni sprawdzaja jakos sami. Musisz mu dac etat z ich tam ustalona stawka (a to niejest minimalna płaca krakowa) i pozniej tez musisz utrzymywac niemalejacą liczbe osob. Ogolnie drugi raz takiego gowna nieruszam, niewarto ! Jedyne co sie oplaca to wziac kase za zalozenie firmy, i to polecam.

To ja chce być tym na przyuczeniu w firmie... Pytanie tylko czy szef dostanie za to "przyuczenie" taką kase od UP jak za normalnego pracownika... Jestem zarejestrowany 2 latka juz i papierki to pozałatwiam sobie wszystkie
Wiem ze za starze i za przyuczenie do zawodu płaci UP...
Chce rozkminić to tak zeby UP zapłacił szefowi dofinansowanie za pracownika i płacił mi co miesiąć tak jak starzyście a szef jakieś "grosze" by mi dopłacał...

Etat musi byc i tyle przez rok.

Czyli dupa.. Dzieki wielkie