Cut off - dziwne ustawienie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
pisze tutaj bo moze wiecej osob zobaczy to i moze wie o co chodzi ale zauwazylem ze wiekszosc osob jak pisze o ustawieniu cut off to ze maja np 18% i wicej nie bo gasnie lub zeby nie dawac na 0% bo nie zdarzy zlapac gazu i zgasnie lub co ale o co chodzi z tym 18% i wiecej, wiecej tzn w ktora strone? u mnie na bingo s4 w 1.6 16v mam ustawione na 46% wiec nie wiem czy w ta ztrone mniej gazu podaje czy gdybym mial 18%? stad moje pytanie bo po przeczytaniu niektorych postow nie wiem jak to wkoncu ustawic % zeby wieksze zuborzenie bylo...

18 % to procentowe przymkniecie attuatora od aktualnej pozycji podczas hamowania silnikiem. Lopatologicznie mowiac to gdy jedziesz majac np 2 tys z gorki z puszczomyn pedalem gazu (zakladam ze cut off ustawiony na 2tys) i attuator mial pozycje 100 krokow to przymknie sie o te 18 % a wiec 18 krokow i odpowiednio zubozy mieszanke.
Pozdrawiam!!!

Cytat:
2009-01-16 21:22:47, dulin7 pisze:
18 % to procentowe przymkniecie attuatora od aktualnej pozycji podczas hamowania silnikiem. Lopatologicznie mowiac to gdy jedziesz majac np 2 tys z gorki z puszczomyn pedalem gazu (zakladam ze cut off ustawiony na 2tys) i attuator mial pozycje 100 krokow to przymknie sie o te 18 % a wiec 18 krokow i odpowiednio zubozy mieszanke. Pozdrawiam!!!

no ja wiem co to cut off jest ale w ktora strone bardziej zuboza? wiecej czy mniej % bo spotkalem sie tu na forum z tym ze bardziej przykrecone to pisali ze blizej 0% :|

Cytat:
2009-01-16 23:24:56, maciejb pisze:
no ja wiem co to cut off jest ale w ktora strone bardziej zuboza? wiecej czy mniej % bo spotkalem sie tu na forum z tym ze bardziej przykrecone to pisali ze blizej 0% :|

im więcej kroków tym więcej gazu , nie bardzo wiem co drążysz ? byc może różne instalki różnie to opisują ? ale zasad jest jedna. Zobacz jak masz na benie wtedy masz gaz zamkniety, czyli 0%

to dziwne ze jak dalem cut off 0% to nic sie nie dzialo po przy spadku obrotow a jak dalem 80% to zgasl, wiec czemu ludzie twierdza ze bardziej zuboza jesli % blizej 0...

Cytat:
2009-01-18 15:10:13, maciejb pisze:
to dziwne ze jak dalem cut off 0% to nic sie nie dzialo po przy spadku obrotow a jak dalem 80% to zgasl, wiec czemu ludzie twierdza ze bardziej zuboza jesli % blizej 0...

bo może w różnych instalkach co innego znaczy 0% ? U Ciebie widocznie 80% oznacza proceny zamkniecia zaworu gazowego ?