Problem z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam prośbę mam opla vectre A 2,0 GT potrzebuje porady jak ustawić gaz bo gdy chce zredukować bieg lub dodać gazu na którym kolwiek biegu to zaczyna kichać i strzelać. instalacje mam chyba LOVATO bez komputera. na to wygląda ze to jest zwykl.y prosty gaz z reczna regulacja na parowniku mam tylko jedno pokrętło do regulacji powietrza i nic wiecej. jak Mam to ustawić. Prawdo podonie mam reduktor podciśnieniowy LOVTEC RE-01

[ wiadomość edytowana przez: Strebsiu23 dnia 2009-01-15 18:17:37 ]

Sruba przy reduktorze sluzy do ustawienia biegu jalowego.Od reduktora do kolektora ssącego idzie przewód i w okolo polowie przewodu musi byc sruba do skladu mieszanki albo krokowy.A moze zmien najpierw filtr gazu.

Vectra GT , to C20LET ???? Może napisz jaki masz kod silnika. Jak auto się zachowuje na benzynce.

Cytat:
gdy chce zredukować bieg lub dodać gazu na którym kolwiek biegu to zaczyna kichać i strzelać.

To może świadczyć o zużyciu układu WN. Opisz jakoś składniej problem.

wielkie dzięki za rade już ustawiłem tak jak napisaleś jest juz dobrze tylko jeszcze do wymiany kable mi pozostaly od swiec. A co do benzyny to nie mam zastrzeżeń

Dokładnie nie wiem jaki mam kod Silnika ale tylko wiem ze to jest 2,0GT 110kW(150KM)

Aha, masz C20XE (stare 2.0 16V z astry GSi); wspaniały motor.