Czujniki parkowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie brzmi jakiej firmy,w jakiej cenie chce zamontowac je do omegi be kombi oczywiscie chodzi mi o cene przyblizona bo nie chce przeplacac a naciagaczy wielu w internecie.jezeli ktos moze to prosze opomoc.dzieki

Kolega kupił za 120 plnów i zamontował w skodzie Octawii, na początku narzekał bo czujki świrowały jak padał deszcz, na aucie była rosa, etc. ale później skołował się że można wyregulować czułość i teraz jest git . Niestety ten model nie wykrywa przeszkód typu słupek metalowy średnicy 5cm dowiem się jakiej firmy ma ten sprzęt i dam znać...Peace

Z okazji świąt kupiłem mojemu ojcu do Passata tzw panoramiczną soczewkę silikonową na tylną szybę. Już ją "przykleiliśmy" (dociska się do szyby i po krzyku). Jestem pod wrażeniem tego patentu, za 30zł
Widać całą perspektywę z tyłu auta. Widać cały przód łącznie ze zderzakiem samochodu który stoi metr za paskiem.

Słupki, śmietniki i krawężniki się nie ukryją.

Z początku byłem sceptycznie nastawiony ale to się sprawdziło. Polecam.

Gdybym miał kombi też bym sobie kupił.

[ wiadomość edytowana przez: maciejka80 dnia 2008-12-22 16:09:39 ]

dziekuje koledzy,za te czujniki wezme sie po swietach.ale z tym lustrem to jes ciekawe poprostu trzeba to widziec zeby ocenic

Witam,

Miałem również czujniki parkowania i uważam to za genialne rozwiązanie. W sedanie znacznie ułatwia to parkowanie, tym bardziej jak ktoś ma ciemną szybę to ciężko wyczuć koniec zderzaka. Ja zapłaciłem około 120 zł. Polecam z 4 sensorami, więcej jest niepotrzebne - moim zdaniem. Mój czujnik słupki wykrywał i na deszczu nie wariował. Piszę wykrywał, ponieważ piękna blondynka wjechała mi w kufer i od tej pory tego praktycznego gadżetu nie miałem czasu zamontować. Słyszałem, że są bezprzewodowe, naklejasz czujniki na zderzak, nie trzeba wiercić dziur i ciągnąć kabli. Ale póki co takich nie znalazłem.

Pozdrawiam

pozwólcie że się podepnę...
w jaki sposób wyregulowa czułośc zestawu "ParkBoy III"???
zamontowany jest obok radia (przód - 2 czujki, tył - 3 czujki) i wariuje czasem, tzn pokazuje coś jak czegoś nie ma a czasem daje znac jakbym wjechal np. calym przodem w przeszkode a auto stoi jak stało...

co to może byc? czułośc czy coś innego?