MotoNews.pl

Kody bledow 27 i 28

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. pokazywal mi sie blad 27 wiec wymienilem sensor MAP i bylo wszystko ok. ostatnio podlaczylem sobie tester i znowu pokazuje ten blad i jeszcze 28. co moze byc przyczyna tych bledow?
27 Czujnik MAP, zbyt wysoki sygnał (częstotliwość).
28 Czujnik tlenu 1, (cylindry 1 i 4), mieszanka uboga lub uszkodzenie czujnika. (co to za czujnik?)

28 to lambda. Sprawdz przewody elektryczne ,polaczenia ,wtyczki itd

lambde wymienialem na calkowicie nowa wiec nie wiem czemu tak wyskoczylo ;/

Sprawdz przewody,czesto gesto wylatuja takie kody kiedy to sa jakies zwarcia itd np pekniete izolacje robia przebicia .

slyszalem ze czasem pomaga zwykly reset kompa. co o tym myslicie?

A po wymianie lambdy nie robiłeś resetu?

Jeśli nie robiłeś, to błędy dalej wyskoczą, bo nie zostały skasowane.
Kasowanie błędów jest konieczne po naprawie (wymianie), żeby komputer dostosował się do nowych warunków pracy

reset robilem po wymianie kazdej czesci elektronicznej i nie bylo bledow. moze sprobuje zatankowac 98PB? odpalam na 95 a jezdze na gazie

Cytat:
2009-01-16 11:35:48, groobyg2 pisze:
reset robilem po wymianie kazdej czesci elektronicznej i nie bylo bledow. moze sprobuje zatankowac 98PB? odpalam na 95 a jezdze na gazie

To zrob reset i posmigaj na pb nie przelaczajac na LPG - i zadnych bledow nie bedzie

zrobilem reset i przejechalem ok 10km na pb 95 i jest oki

Cytat:
2009-01-16 21:36:37, groobyg2 pisze:
zrobilem reset i przejechalem ok 10km na pb 95 i jest oki

dopuki nie przelaczysz na lpg bedzie ok

myslisz ze lpg cos psuje? mam jechac na regulacje?

blad lambdy przy zasilaniu gazem 1,2,3 generacji zawsze bedzie wyskakiwal jak nie masz emulacji wskazan sondy.
pozdrawiam!!!

Cytat:
2009-01-16 22:02:59, dulin7 pisze:
blad lambdy przy zasilaniu gazem 1,2,3 generacji zawsze bedzie wyskakiwal jak nie masz emulacji wskazan sondy. pozdrawiam!!!

a na polski

olac to

Cytat:
2009-01-16 23:44:17, Seba pisze:
olac to

oki a co z 27? z tym MAPem? teraz tez nie wyskakuje ten blad. czy to tez od gazu?

powodem byla najprawdopodobniej zbyt mala dawka gazu. dodalem wiecej gazu i zmniejszylem powietrze na reduktorze i smiga

No i dobrze ,jednak gazy II generacji tak do konca z elektronika auta nie ida w parze