Nagrzewnica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka mam mały problem... zbliza się zima a u mnie zimno jak cholera chyba siaadła nagrzewnica czy moze mi ktoś powiedzieć jaki to koszt i ile roboty( jak to ugryść). jak nie to spakuje koc i się nim nakryję... POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz nawiew? Może to tylko elektrozaworki nie puszczają płynu.

niestety to na pewno nagrzewnica zaznaczam ze chodzi mi o 525i 24v jak sie zagrzeje to leci jak z kranu

ale co z kranyu powietrze czy woda do srodka

woda z pod auta. na wysokości skrzyni biegów

aa no to masz ja do wymiany nie ulega wątpliwości

mialem to samo w E30 calkiem niedawno nagrzewnica puszcza jak sie nagrzeje, musisz uwazac na to bo ubytek plynu moze spowodowac przegrzanie raz mialem taka sytuacje jak odkladalem zrobienie tego
Robienia od zajebania bo deske trzeba sciagnac a zobaczysz ile jest pierdolek, do tego jeszcze scianke dzielaca komore silnika od jako tako kabiny no i weze a tam w M50 nie za wiele jest miejsca no i nie bede porownywal E30 1.8 do E34 2.5
koszt ? - nagrzewnicy....

ja na dzień dobry zaczynam rozmowe od 150pln za wymiane nagrzewnicy

A nagrzewnica urzywka ok.200 (i nie wiesz ile wytrzyma) nowa ok.400zł.Powodzenia

Jedno jest pewne zabawy z wymianą nagrzewnicy jest co nie miara

mozecie mi jeszcze powiedziec jaka jest różnica w nagrzewnicy z klimą manualną a bez????????????

Witam. czy udało ci się wymienić samodzielnie ta nagrzewnicę? Jeśli tak proszę o jakieś rady. Ja bedę wymieniał w wykend w swojej 5. Pozdrawiam

Może jest dużo pracy ale jak jest z kilmą. Dzisiaj wymieniałem u siebie w e34 525 bez kilmy. 3 godziny roboty (muszę jeszcze tylko odpowietrzyć). Jak ktoś będzie chciał napiszę instrukcję. Pozdrawiam

witam a gdzie znajduja sie te elektrozaworki?? bo u mnie chyba sa przytarte bo przewody wchodzace do nagrzewnicy sa chlodne a silnik ma temp 90 stopni pomocyy

W moim aucie zaczela ciec nagrzewnica. Plynu ubywa bardzo niewiele, ale jego slady sa widoczne w odplywie wody z klimatyzacji (otwoy po obydwu stronach obudowy parownika). Jak duzo jest roboty z wymiana nagrzewnicy, oraz czy bede musial demontowac (rozszczelnic obwod) parownik klimy? Auto z roku '90 - zespol nagrzewnicy bez filtra pylkowego i "miecza", klimatyzacja na czynnik R-12...