UBEZPIECZENIE OC i NW >>> CO TAK DUŻO W 2009 ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
POWIEM TAK OMESIA 2,5.... MAM 24 LATA ....I 60% ZNIŻKI I ZA TAMTEN ROK ZAPŁACIŁEM W PZU 700ZŁ (OC+NW) A TERAZ PRZYCHODZI MI 925ZŁ I CHYBA MUSZE SIĘ PRZENIEŚĆ GDZIE INDZIEJ BO COŚ MI TU ŚMIERDZI DROŻYNĄ MOŻECIE SIĘ WYPOWIEDZIEĆ COŚ TA TEN TEMAT... POZDRAWIAM

fura o rok starsza:p mnie koszą też za OC I AC co roku więcej

Ja podziękowałem tradycyjnym ubezpieczycielom w minionym roku. Płacę wyraźnie mniej w czterech ratach . Rozmawiamy o OC w AXA. Ubezpieczalnie robią nas ostro w bambuko, poszedłem ubezpieczyć Camry 2.2 miła Pani liczy mi super okazyjnie i tanio z 1500 zł przy jednorazowej wpłacie - Co tak drogo, pytam? -Pojemność silnika tu tak działa - Jaka pojemność pytam??? Pokazuję Pani ubezpieczenie z auta służbowego OC 1000 z małym hakiem za ..... 13000 pojemności. Toyka ubezpieczona również w AXA za około 700 zł .

Ja mam w HDI - silnik 2,5l 60% zniżek i płace jednorazowo 520zł

z NW to b było z 50zł więcej

sprubuj na poczcie (MTU)jest chyba najtaniej a i tak jak przypaprasz to niech druga strona szuka pieniędzy(oczywiście nikomu tego nie życze)

sprubuj na poczcie (MTU)jest chyba najtaniej a i tak jak przypaprasz to niech druga strona szuka pieniędzy(oczywiście nikomu tego nie życze)

Z kolei ja mam w liberty, za omcie 2,0 mam 290zł za rok

człowieku przecież 290 zł to chyba się płaci za tico albo fiata 126p z maxymalnymi zniżkami i jak się ma powyżej 25 roku życia a jak liczyłem w tym liberty direct to z amoją ome liczą koło 700zł

kolego, liczy się jeszcze miejsce zarejestrowania danego samochodu...

sprawdzić sobie mbank, axa, liberty direct, commercial union direct i inne takie wynalazki - jeszcze TUW ma niezłą ofertę czasem.

Cytat:
2009-01-04 22:08:40, maniektds pisze:
człowieku przecież 290 zł to chyba się płaci za tico albo fiata 126p z maxymalnymi zniżkami i jak się ma powyżej 25 roku życia a jak liczyłem w tym liberty direct to z amoją ome liczą koło 700zł

ja w Allianz zaplacilem 350 pln za rok za 2.5 v6 - 60% znizki

omesia 2.0 po dwóch stłuczkach , OC jedyne 1270 pln,
Szczecin, kierowca pow 25, prawko powyżej 8 lat.

i co śmieszniejsze u lokalnego przedstawiciela było taniej niż we wszystkich online.

OC w PZMOT,

Mam taką składkę a jeśli nie wierzysz to nie wież. Zależne jest od wielu czynników - gdzie parkujesz ,twój wiek , ilu stałych kierowców, przebieg samochodu itp. Powiat Łaski a Pabianice to kolosalna różnica cenowa w składce, choć to sąsiednie powiaty.

Cytat:
2009-01-05 14:02:56, harison pisze:
człowieku przecież 290 zł to chyba się płaci za tico albo fiata 126p z maxymalnymi zniżkami ......

są pewne triki i da rade tyle zapłacić, mój kumpel płaci tyle lub nawet mniej za A3 1,9TDI 99 lub 00 nie pamiętam.

Cytat:
są pewne triki i da rade tyle zapłacić

jeśli przeszczepimy silnik z TICO lub 126p

Jak widzę o jakich kwotach piszecie to mi się słabo robi, niestety w Wawie tak pięknie nie jest, a mianowicie: kumpel chciał ubezpieczyć (samo OC) 14-letniego Forda Scorpio 3.0, ma 19 lat, mniej niż rok prawko, zero zniżek i zwyżek: PZU 3400zł, Warta 3700zł, Link 4 2450zł................ a najtańsze okazało się PTU za 1780zł. To jest prawdziwy problem hehe!

ja za swoja 3.0 place niecale 700zl w Wawie, znizek 60% Link4

Cytat:
2009-01-06 21:02:50, Krzysiu1981 pisze:
Jak widzę o jakich kwotach piszecie to mi się słabo robi, niestety w Wawie tak pięknie nie jest, a mianowicie: kumpel chciał ubezpieczyć (samo OC) 14-letniego Forda Scorpio 3.0, ma 19 lat, mniej niż rok prawko, zero zniżek i zwyżek: PZU 3400zł, Warta 3700zł, Link 4 2450zł................ a najtańsze okazało się PTU za 1780zł. To jest prawdziwy problem hehe!

Jak kumpel troche podrośnie, parę lat pojeździ, nabierze doświadczenia i zarobi zniżki to będzie płacił mniej

W wawie i okolicach najtaniej wychodzi wspomniane wczesniej PTU jezeli ubezpiecza sie pierwszy raz cos... jak ma sie rok bezszkodowej jazdy to minimalnie tanszy jest TUW, jednak tam bez kwitka o przynajmniej rocznym stazu ubezpieczyc sie nie da.

Cytat:
2009-01-06 21:39:18, fatboy82 pisze:
ja za swoja 3.0 place niecale 700zl w Wawie, znizek 60% Link4

Ech fatboj... ilez Ci mozna tlumaczyc... Ty ubezpieczasz na siebie czy nie? Sproboj TYLKO na siebie. Zobaczymy ile wtedy Ci jękną i jak Ty poźniej bedziesz wył... Wiec nie mow że Ty placisz tylko dodaj troche informacji...
Z tymi tekstami kto ile placi jest bez sensu... przechwalanie sie czy co? Jak juz ktos chce cos pisac to niech chociaz to bedzie z glowa i poda wszystkie szczegoly zwyzek / znizek, inaczej to o kant dupy potluc mozna... wogole watek tak wybitnie duperelkowaty jak tylko sie da... (w stylu prezentowanym powyzej to jak komu ile pali)

chemik ale w czym problem?
samochod jest moj, jestem jego glownym wlascicielem, jedynie matka ma jego bardzo skromna czesc w celu by miec wszystkie znizki, czyli 60% Gdybym mial prawko od 18roku zycia to nie musialbym brac matki na wspolwlasciciela dla znizek i byloby tyle samo Nie jestem juz w wieku co zawyza, a prawko takze mam ponad 2lata i gdybym sam bral, to mialbym mniejsza znizke i wtedy mi wychodzilo troche ponad 1000zl, tylko po co przeplacac?
Porownujac rozne oferty to tylko Link4 oraz mBank dawal dobre oferty kolo 700zl.