Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
enmayer Carina E Łódź | 2005-06-29 21:44:21 Hej.
Czy ktoś próbował zaadoptować coś takiego jak w temacie do swojej Toyotki? Powiem głównie w czym jest problem. Otóż chodzi o podłączenie do odpowiednih styków urządzenia sterującego (właciwego kompa Toyotki). Jako że myśle o urządzeniu które w przybliżeniu będzie pokazywało chwilowe i średnie spalanie, należałoby zlokalizować styki "fuel flow". Przynajmniej mniej wiecej taką nazwę posiadają np w Fordzie. Niestety na podstawie ksiązki do modelu mojej Cari nie jestem w stanie stwierdzić gdzie mam sie wpiąć (przydałyby się konkretne schematy). Jeśli ktoś już miał podobne doświadczenia i wie gdzie szukać jak również może poradzić konkretny model komputerka który na pewno współpracowałby z Toyka to bardzo proszę o porady. Najlepiej jakby udało się zaadoptować komputerek z innego modelu wyposażonego w takie cudo bądź nawet z innej marki, byle chcialo wpółpracować. Koszt takiego urządzenia nie powinien przekroczyć 60 - 70 zl za używke ale za to jak uczy pokory ![]() Moj model to Carinka 4A-FE do 93' ale inne tez podchodza... Pozdrawiam, dzieki za pomoc. [ wiadomość edytowana przez: enmayer dnia 2005-06-29 21:45:58 ] |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-07-12 23:06:45 Robilem ,robilem i powiem ze fajna sprawa.Troche kosztuje ale nic co dobre nie bedzie tanie. |
sugarfree TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Skierniewice | 2005-07-13 13:55:23 Hej!
na Allegro mozna dostac uniwersalny komputer pokladowy (cena 250). A tu jest opis i instrukcja. Moze sie przyda. Pozdrawiam K |