Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-09-26 11:07:54 Wydaje mi się,że jak komp nie dostawał sygnału z czujnika temperatury, to przechodził w tryb awaryjny i na wszelki wypadek załączał wentylatory coby silnik się nie zagotował. ![]() |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-09-26 11:18:01
sprytna bestia dba o siebie ![]() czekam tylko dnia kiedy przeczytam moje auto to transformers pojechało sie samo zatankowac i kupiło mi wyborczą ! ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-09-26 12:07:03
Rozumię, że to przejęzyczenie i chodziło o wyborową ![]() |
profil-usunięty | 2008-09-26 12:46:41 ciekawy przypadek trzeba go zapamietac . pozdrawiam |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-09-27 18:32:38 malin - 7 tys przejechałeś i nie znalazłeś kawałka drutu żeby kody błędów sprawdzić? |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-09-27 23:14:54 a mi na PB z rana prycha i strzela w filtr jak na gazie z kurkiem w bmw , natomiast na po przełączeniu na gaz jest prawie dobrze, prawie bo jak dam gaz w podłogę to ciut sie dławi na luzie a na obciążeniu np 2 czy 3 bieg nie wkręca sie w obroty pomiedzu 900-2000 obr/min. Pytanie do biegłych, o co kaman?? na PB podejrzewam wtryskiwacze acz kolwiek jakies półtora miecha temu esperak dostał PB pod korek, jakiś tydzien temu stp do wtrysków, i dziś 10l PB98, ktoś ma jakieś sugestie?? |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-09-28 10:53:38
Zrobiłem próbę. Elektromagnes wypychał bendiks ale nie kręcił wcale silnikiem. Wymieniany był tylko szczotkotrzymacz w zeszłym roku ![]() |
Filemon2 Member Klubu Espero Daewoo Espero Janowice | 2008-09-28 22:15:51
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-09-28 22:54:30
No ja jak do złomguny dałem STP to rozszczelnił mi się filtr paliwa. Efekt taki był, że auto jechało, ale z odpaleniem miało problemy no i jak dało się mocno gazu to się dziwacznie dławiło. W przebłyskach trzeźwości wpadłem na pomysł, że odpalę złomgunę i spojrzę pod auto... a tam kap... kap... kap... kap... benzyna się leje. Dałem gazu i kapanie ustało. Kwestią czasu zapewne było, kiedy większość benzyny poleci na ulicę. |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2008-09-28 23:28:24 Prawdopodownie stracił kontakt na przejściu pomiędzy automatem a stojanem (taka gruba plecionka). Przy rozebraniu po prostu poprawiłeś styk. Żeby sprawdzić gdzie jest uszkodzenie fachowcy stosują taki patent, że zwierają (dowolnym grubym kluczem) te dwie grube śruby w bendiksie. W ten sposób sprawdzają czy silnik kręci bez załaczania bendiksu po prostu go omijając.
|
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-09-29 08:10:51 Ja mam w Nubirze inną usterkę ![]() Na zimnym silniku samochód rozpędza się bez problemu.Po odpuszczeniu i dodaniu minimalnie gazu zaczyna szarpać. Po wysprzęgleniu i wejściu z powrotem na obroty jest normalnie. Po złapaniu temperatury jest ok. Mam taką spekulację, że po puszczeniu gazu paliwo jest odcinane od wtryskiwaczy i niejako silnik gaśnie.Po dodaniu gazu szarpie,jakby nie chciał zapalić,zalewał się, czy cóś takiego ![]() |
Filemon2 Member Klubu Espero Daewoo Espero Janowice | 2009-02-03 23:01:29 Czy ma ktoś pomysł na takie coś?
Odpalam rano autko bez problemu(1.5 bez gazu),ruszam też bez problemu,dojeżdżam do skrzyżowania staje na światłach autko pracuje sobie na wolnych obrotach(ok.1200) jednak już z ruszeniem jest problem.Dławi sie i nie idzie nim ruszyć.Jak już rusze i przejade z 2km czyli jak sie troszke rozgrzeje wszystko ok.Problem znika i jak gdyby nigdy nic |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-02-03 23:25:09
1001 powodów może być : 1. zimny motor (1200 to nie są "wolne obroty"! ..te wynoszą ok.900) 2-8. świece, przewody, cewka (wew. lub zewn.), wilgoć, filtr paliwa, podłe paliwo ..i pewnie jesio kilkanaście innych.. Pozdrawiam |
wacek99 Klubowy Weteran A8 4,2l Kraków | 2009-02-04 01:55:18 Od dłuższego czasu obserwuje u siebie identyczne zjawisko zwłaszcza w niskich temperaturach.
Kilka razy w czasie kiedy musiałem się szybko włączyć do ruchu, samochód odwalił mi taki numer że teraz w krytycznych momentach przełączam go na gaz. Oczywiście po przejechaniu niewielkiego odcinka drogi problem znika. Przy okazji innej usterki wymieniłem praktycznie cały układ paliwowy z wyjątkiem wtryskiwaczy tj. pompe paliwa, filtr, przewody paliwowe, regulator ciśnienia, również paliwo i nic... dławienie nadal występuje. Ja mam wrażenie że komputer zabardzo wzbogaca mieszankę i stąd te kłopoty. Możliwe że któryś czujnik temperatury daje błędne dane. [ wiadomość edytowana przez: wacek99 dnia 2009-02-04 01:56:11 ] |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2009-02-04 07:28:44 ...w opisanych przypadkach szarpania na zimnym silniku u mnie pomogło delikatne opóźnienie zapłonu.
Siłą rzeczy stał się mniej dynamiczny ...ale już nie szarpie i "nie jest taki nerwowy" - i jakby ciszej zaczął pracować ... EEEeee ...mam teraz spokój. Przy takim samochodzie nie warto kłócic się o 1 - 1,5 KM ![]() |